Momentiniai sausainiai ant keptuvės. Receptas per 10 minučių: skanu, greita, ekonomiška

Keptuvėje kepami sausainiai yra nuostabus kulinarinis eksperimentas, leidžiantis visiems saldumynų mėgėjams mėgautis namų kepimu nenaudojant orkaitės. Šis paprastas ir greitas sausainių gaminimo būdas idealiai tinka užsiėmusiems žmonėms ir tiems, kurie tik pradeda mokytis gaminti maistą.

Kepant sausainius keptuvėje atsiveria neribotos kūrybiškumo galimybės. Naudodami šį metodą galime pritaikyti receptus ir į juos įtraukti įvairių priedų – nuo šokoladinių žirnelių ir riešutų iki džiovintų vaisių ir prieskonių. Be to, kepant keptuvėje galima kontroliuoti procesą, sukurti tobulą traškumą ir minkštą vidurį.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • grietinė – 100 g;
  • augalinis aliejus – 50 g;
  • miltai – 250 g;
  • rauginimo medžiaga – 5 g.
Siūlome paragauti:  Jei būčiau žinojusi anksčiau, būčiau gaminusi daugiau. Korėjietiškų cukinijų receptas: gražios ir apetitą žadinančios salotos žiemai

Sausainių paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, vanile ir druska, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinį supilkite grietinę ir augalinį aliejų, išmaišykite

. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, supilkite į kiaušinių masę. Užminkykite minkštą vientisą tešlą, padalykite ją į nedidelius gumulėlius.

Kiekvieną gumulėlį rankomis iškočiokite į nedidelę plokščią duonelę, kurią išklokite ant sausos įkaitintos keptuvės.

Моментальное печенье на сковороде. Рецепт за 10 минут: вкусно, быстро, бюджетно

Kepkite sausainius iš abiejų pusių po 3-4 minutes.

Jei norite, kad sausainiai būtų purūs, galite uždengti keptuvę dangčiu ir kepti po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Моментальное печенье на сковороде. Рецепт за 10 минут: вкусно, быстро, бюджетно

Taip greitai ir skaniai paruošite naminius sausainius. Jie puikiai tinka tomis progomis, kai nenorite sugaišti daug laiko kepdami saldumynus.

349

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Šios mėsos receptas pernai buvo mano pažįstamų ir prenumeratorių hitas: imu nebrangią mėsą ir kepu ją vienoje keptuvėje.
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *