Keptuvėje kepami sausainiai yra nuostabus kulinarinis eksperimentas, leidžiantis visiems saldumynų mėgėjams mėgautis namų kepimu nenaudojant orkaitės. Šis paprastas ir greitas sausainių gaminimo būdas idealiai tinka užsiėmusiems žmonėms ir tiems, kurie tik pradeda mokytis gaminti maistą.
Kepant sausainius keptuvėje atsiveria neribotos kūrybiškumo galimybės. Naudodami šį metodą galime pritaikyti receptus ir į juos įtraukti įvairių priedų – nuo šokoladinių žirnelių ir riešutų iki džiovintų vaisių ir prieskonių. Be to, kepant keptuvėje galima kontroliuoti procesą, sukurti tobulą traškumą ir minkštą vidurį.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- grietinė – 100 g;
- augalinis aliejus – 50 g;
- miltai – 250 g;
- rauginimo medžiaga – 5 g.
Sausainių paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, vanile ir druska, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinį supilkite grietinę ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, supilkite į kiaušinių masę. Užminkykite minkštą vientisą tešlą, padalykite ją į nedidelius gumulėlius.
Kiekvieną gumulėlį rankomis iškočiokite į nedidelę plokščią duonelę, kurią išklokite ant sausos įkaitintos keptuvės.
Kepkite sausainius iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Jei norite, kad sausainiai būtų purūs, galite uždengti keptuvę dangčiu ir kepti po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Taip greitai ir skaniai paruošite naminius sausainius. Jie puikiai tinka tomis progomis, kai nenorite sugaišti daug laiko kepdami saldumynus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.