„Morkos prancūziškai“ – elegantiška ir labai skanu

Ingredientai:

  • morkos – 2 didelės;
  • svogūnas – шт;
  • česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • vanduo – 120 ml;
  • obuolių sidro actas – 1/3 šaukštai;
  • cukrus – 1,5 šaukštelio;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • konservuoti kukurūzai – 0,5 skardinės;
  • sūris – pagal skonį ir neprivaloma;
  • majonezas – pagal skonį.

Paruošimas:

Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka ir sudėkite ant keptuvės dugno, pabarstykite druska ir cukrumi.

Sumaišykite vandenį su actu ir šiuo mišiniu užpilkite morkas. Padėkite keptuvę ant ugnies ir virkite 15 minučių ant mažiausios ugnies, neužvirdami. Morkos turi susmulkinti.

Į morkas suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir per spaudą perspaustą česnaką. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite pastovėti 5 minutes uždengtą.

Siūlome paragauti:  Šventei ruošiame naują produktą – prancūziškos mėsos salotas

Atvėsinkite, pagal skonį įdėkite kukurūzų ir majonezo.

Padėkite salotas pusvalandžiui į šaldytuvą ir patiekite.

Gero apetito!

139

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Skanios burokėlių salotos su kiaušiniais: soti ir sveika!
Pasidalink receptu su draugais!