Ingredientai:
- morkos – 2 didelės;
- svogūnas – шт;
- česnakai – 2 gvazdikėliai;
- vanduo – 120 ml;
- obuolių sidro actas – 1/3 šaukštai;
- cukrus – 1,5 šaukštelio;
- druska – 1 šaukštelis;
- konservuoti kukurūzai – 0,5 skardinės;
- sūris – pagal skonį ir neprivaloma;
- majonezas – pagal skonį.
Paruošimas:
Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka ir sudėkite ant keptuvės dugno, pabarstykite druska ir cukrumi.
Sumaišykite vandenį su actu ir šiuo mišiniu užpilkite morkas. Padėkite keptuvę ant ugnies ir virkite 15 minučių ant mažiausios ugnies, neužvirdami. Morkos turi susmulkinti.
Į morkas suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir per spaudą perspaustą česnaką. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite pastovėti 5 minutes uždengtą.
Atvėsinkite, pagal skonį įdėkite kukurūzų ir majonezo.
Padėkite salotas pusvalandžiui į šaldytuvą ir patiekite.
Gero apetito!