Naujųjų metų išvakarėse ji visus sužavės. Šventinės salotos “Sprat”

Salotos su šprotais – tai gana lengvai pagaminamos salotos, kurių šaknys siekia sovietinę virtuvę.
Šprotai – tai rūkytos arba konservuotos žuvys, dažniausiai skumbrės arba sardinės, išsiskiriančios

sodriu

skoniu ir aromatu

. Jos dažnai naudojamos įvairiems užkandžiams gaminti, todėl yra puikus ingredientas kuriant sočius ir maistingus patiekalus.

Salotos su šprotais patraukia dėmesį dėl ryškaus pateikimo ir tekstūrų įvairovės

.

Traškios daržovės, švelnūs šprotai ir sodrūs padažai sukuria harmoningą derinį, kuris patenkina net išrankiausių gurmanų skonį.

Papasakosime, kaip paruošti gardžias šprotų salotas

.

Ingredients:

  • Šprotai – 180 g;
  • bulvės – 2 vnt;
  • grybai – 300 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • kietasis sūris – 50 g;
  • majonezas – 70 g;
  • druskos – ⅓ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Pica keptuvėje per 15 minučių. Tešla yra plona ir švelni: net atvėsusi išlieka minkšta.

Salotų “Spratik” paruošimas:

Pievagrybius supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su mėgstamais prieskoniais keptuvėje, kol išgaruos drėgmė. Prieš tai išvirkite kiaušinius ir bulves bei morkas

. Šprotus sudėkite į atskirą dubenį, nuvarvinkite aliejų ir išmaišykite šakute. Ant kepimo žiedo dugno sudėkite šprotus, ant žuvies sluoksnio užtepkite virtas nuluptas bulves.

Bulvių sluoksnį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, aptepkite majonezu

.

Ant bulvių sluoksnio sudėkite keptus grybus, ant grybų įtrinkite virtus kiaušinius

. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, stambia tarka įtrinkite morkas

.

Morkas pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ištepkite majonezu

. Žaliuosius svogūnus susmulkinkite ir pabarstykite ant morkų sluoksnio. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo žaliųjų svogūnų sluoksnį.

Покорит всех на Новый Год. Праздничный салат "Шпротик"

Palikite salotas šaldytuve porai valandų. Salotų viršų taip pat galite papuošti šprotais ir krapais pagal pageidavimą.

60
Siūlome paragauti:  Keptų cukinijų skonis geresnis nei mėsos. Turkijos verslininko žmona pasidalijo receptu: viskas paruošta per 60 minučių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *