Ingredientai:
Baklažanai – 1 didelis
Sūris – 150 gr
Svogūnai – 2 vnt
Česnakai – 3-4 gvazdikėliai
Riešutai – 100 g
Vynuogės – 150 gr
Jautienos nugarinė – 300 g
Slyvos – 150 gr
Majonezas ir žalumynai
Paruošimas:
Nuluptus baklažanus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Druska ir pipirai pagal skonį. Suberkite išspaustą česnaką ir pakepkite dar porą minučių.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Druska ir pipirai.
Išvirusią mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į svogūną, išmaišykite ir po poros minučių nukelkite nuo viryklės.
Smulkiai supjaustykite krapus.
Slyvas ir riešutus smulkiai supjaustykite ir išmaišykite.
Sudėkite salotas sluoksniais į formą:
1 sluoksnis – mėsa su svogūnais, majonezo tinklelis
2 sluoksnis – baklažanų sluoksnis, majonezo tinklelis
3 sluoksnis – krapai
4 sluoksnis – džiovintos slyvos su riešutais, majonezas
5 sluoksnis – smulkiai tarkuotas sūris
Palikite salotas porą valandų šaldytuve, tada išimkite formą ir papuoškite vynuogėmis.