Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujųjų metų salotos „Kaukazo nelaisvė“: įdomus derinys

Ingredientai:

Baklažanai – 1 didelis
Sūris – 150 gr
Svogūnai – 2 vnt
Česnakai – 3-4 gvazdikėliai
Riešutai – 100 g
Vynuogės – 150 gr
Jautienos nugarinė – 300 g
Slyvos – 150 gr
Majonezas ir žalumynai

Paruošimas:

Nuluptus baklažanus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Druska ir pipirai pagal skonį. Suberkite išspaustą česnaką ir pakepkite dar porą minučių.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Druska ir pipirai.

Išvirusią mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į svogūną, išmaišykite ir po poros minučių nukelkite nuo viryklės.

Smulkiai supjaustykite krapus.

Slyvas ir riešutus smulkiai supjaustykite ir išmaišykite.

Sudėkite salotas sluoksniais į formą:

1 sluoksnis – mėsa su svogūnais, majonezo tinklelis

Siūlome paragauti:  Skanios cukinijų salotos: šios salotos tapo mėgstamiausiomis tarp daugelio jas išbandžiusių!

2 sluoksnis – baklažanų sluoksnis, majonezo tinklelis

3 sluoksnis – krapai

4 sluoksnis – džiovintos slyvos su riešutais, majonezas

5 sluoksnis – smulkiai tarkuotas sūris

Palikite salotas porą valandų šaldytuve, tada išimkite formą ir papuoškite vynuogėmis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!