Tokią adžiką ruošiu iš žaliųjų paprikų – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, kuris tinka prie įvairių patiekalų.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- žaliosios paprikos, 1,5 kg (nuluptos);
- česnako, 3 galvučių;
- aštriosios paprikos, 2 vnt;
- cukraus, 100 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- vyno acto, 50 ml arba 9 %.
Paruošimo procesas
Paprikos supjaustomos gabaliukais ir susmulkinamos mėsmale arba blenderiu
. Aitriosios paprikos taip pat supjaustomos gabaliukais, česnakai nulupami.
Visos daržovės sumaišomos, įberiama druskos ir cukraus, įpilama acto ir išmaišoma. Palikite 25 minutes ant stalo, retkarčiais pamaišydami.

Padažą išpilstykite į švarius ir sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve
. Stiklainius galite pastatyti į šaltą rūsį, padažas ilgai išsilaikys šaltyje.

Tokia adžika gaunama turinti daug vitaminų – masės termiškai neapdorojame ir visos naudingosios medžiagos išlieka.
Padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, yra labai kvapnus ir skanus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

