Neįtikėtinai skanūs sausainiai. Paprastas ir skanus desertas prie arbatos

Kokosiniai sausainiai – skanus ir aromatingas skanėstas, kuris puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio. Jie pasižymi švelnia tekstūra ir sodriu kokosų skoniu. Kokosinius

sausainius galima paruošti įvairiais būdais: yra daugybė receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Tačiau visus juos vienija tai, kad į juos dedama kokosų drožlių, kurios sausainiams suteikia išskirtinį skonį ir aromatą

. Kokosų drožlių galima dėti į pačią tešlą arba jomis papuošti paruoštus sausainius.

Taip pat galite eksperimentuoti su papildomais ingredientais, pavyzdžiui, riešutais, šokoladu ar džiovintais vaisiais, kad sausainiams suteiktumėte naujų skonių.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 80 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Sviestas – 70 g;
  • miltai – 290 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
  • Pienas – 1 valgomasis šaukštas;
  • uogienė – 3 valgomieji šaukštai;
  • Kokosų drožlės.
Siūlome paragauti:  Bulvių zrazy su maltos mėsos įdaru. Skanus ir sotus patiekalas: paprastas receptas

Sausainių su kokosų drožlėmis kepimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą.

Elastingą minkštą ir nelipnią tešlą padalykite į 2 lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su kakava ir pienu

. Abi tešlos dalis padalykite į dar porą dalių ir kiekvieną dalį iškočiokite į nedidelį apvalų rutuliuką. Sudėkite 4 sluoksnius vieną ant kito, pakaitomis šokoladinę ir paprastą tešlą.

Невероятно вкусное печенье. Простой и вкусный десерт к чаю

Visą tešlos paviršių subadykite šakute ir siųskite kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį sausainių viršų aptepkite džemu ir gausiai apibarstykite kokoso drožlėmis.

Невероятно вкусное печенье. Простой и вкусный десерт к чаю

Iškepusį didelį sluoksnį taip pat reikia padalyti į mažus sausainių gabalėlius. Tai gardus desertas prie arbatos.

61
Siūlome paragauti:  Koldūnai su grietine. Skanūs pusryčiai per kelias minutes

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *