Aš kepu bet kokią žuvį!
Ingredientai:
Paruoštos garstyčios – 1/2 šaukštelio.
Žuvis (chum lašiša, rožinė lašiša ar bet kuri kita) – 600 g
saldžioji paprika – 1/3 šaukštelio.
Imbieras – 1/4 šaukštelio.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska – 1 šaukštelis.
Kiaušinis – 1 vnt.
Bulvių krakmolas – 3 šaukšteliai.
Citrinų sultys – 1/2 šaukštelio.
Manų kruopos – 1,5 a.š.
Sojų padažas – 1,5 šaukštelio.
Bazilikas džiovintas – 1/2 šaukštelio.
Juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite marinatą: sumaišykite druską, saldžiąją papriką, imbierą, baziliką, juoduosius pipirus, sojos padažą, augalinį aliejų, manų kruopas, citrinos sultis, krakmolą ir garstyčias, tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žuvies gabaliukus panardinkite į paruoštą marinatą, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 20 min.
Žuvį apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje (jei norite, keptuvę patepkite augaliniu aliejumi).
Gero apetito!