Aš kepu bet kokią žuvį!
Ingredientai:
Paruoštos garstyčios – 1/2 šaukštelio.
Žuvis (chum lašiša, rožinė lašiša ar bet kuri kita) – 600 g
saldžioji paprika – 1/3 šaukštelio.
Imbieras – 1/4 šaukštelio.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska – 1 šaukštelis.
Kiaušinis – 1 vnt.
Bulvių krakmolas – 3 šaukšteliai.
Citrinų sultys – 1/2 šaukštelio.
Manų kruopos – 1,5 a.š.
Sojų padažas – 1,5 šaukštelio.
Bazilikas džiovintas – 1/2 šaukštelio.
Juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite marinatą: sumaišykite druską, saldžiąją papriką, imbierą, baziliką, juoduosius pipirus, sojos padažą, augalinį aliejų, manų kruopas, citrinos sultis, krakmolą ir garstyčias, tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žuvies gabaliukus panardinkite į paruoštą marinatą, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 20 min.
Žuvį apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje (jei norite, keptuvę patepkite augaliniu aliejumi).
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.