Pupelių salotos – tai patiekalas, kuriame dera maistingumas, skonis ir nauda. Dėl didelio baltymų kiekio pupelės dažnai tampa alternatyva mėsai, ypač vegetariškuose receptuose. Jos puikiai sugeria kitų ingredientų – šviežių daržovių, rūkytos mėsos, žolelių ar pikantiškų padažų – skonį.
Pupelių salotos gali būti šaltos arba šiltos, nesudėtingos paruošti ir turtingos skonio. Tai puikus pasirinkimas pietums biure ir vakarienei su šeima – sočios, sveikos ir įvairios.
Papasakosime, kaip paruošti salotas su pupelėmis
Ingredientai: 1:
- Konservuotos raudonosios pupelės – 200 g;
- Šviežias agurkas – 1 vnt;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- marinuotas svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- petražolės – 20 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų;
- grietinė – 2 šaukštai.
Salotų su pupelėmis paruošimas:
Supjaustykite marinuotą svogūną ketvirčiais žiedų, agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, sudėkite į salotinę su svogūnais ir agurkais, suberkite pupeles
, į mišinį įtrinkite česnako skiltelę, susmulkinkite petražoles, įberkite druskos ir pipirų. Į salotas įpilkite grietinės, gerai išmaišykite.

Gausite skanių paprastų pupelių salotų. Tai geras būdas pradžiuginti šeimą nauju patiekalu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

