Obuolių pyragas yra pats populiariausias pasaulyje

Obuolių pyragas – tai desertas, kuris visada sugrąžina į vaikystės prisiminimus ir sušildo namus jaukia aromatais. Šiandien noriu pasidalinti su jumis 10 nuostabių obuolių pyrago receptų iš viso pasaulio, kurie ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks malonumo akimirkų virtuvėje. Pasiruošę kulinarinei kelionei?

Amerikietiškas klasikinis obuolių pyragas

Niekas neprilygsta tradiciniam amerikietiškam obuolių pyragui su traškia tešla ir sultingu įdaru.

Ingredientai:

  • 2 lapeliai trapi tešla (apatiniam ir viršutiniam sluoksniui)
  • 6 rūgštūs obuoliai (pvz., Granny Smith)
  • 150 g cukraus
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. maltos cinamono
  • 1/4 arb. š. maltos muskato riešuto
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 kiaušinis (aptepimui)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Nuluptus ir supjaustytus obuolius sumaišykite su cukrumi, miltais, prieskoniais, druska ir citrinos sultimis.
  3. Į kepimo formą įdėkite pirmąjį tešlos lapelį, sudėkite obuolių įdarą.
  4. Uždenkite antruoju tešlos lapeliu, užspauskite kraštus, padarykite kelias mažas skylutes viršuje.
  5. Patepkite tešlą plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite 45–50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
34
Siūlome paragauti:  Šiam receptui jau daugiau nei 50 metų: Abrikosų uogienė „Tsarskoe“

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!