Obuolių skiltelės – kaip cukruoti vaisiai: kad ir kiek jų pagamintumėte, jų niekada neužtenka! Skaidri obuolių uogienė žiemai

Tai vienas iš mano mėgstamiausių obuolių desertų – tokia uogienė būna permatoma, gintarinė, medaus spalvos, labai kvapni, su tankiomis obuolių skiltelėmis.

Ruošiant reikės tokių ingredientų:

obuolių, 1 kg;

– cukraus, 600-800 g;

– cinamono, 0,5 šaukštelio;

– vanilino pagal skonį ir pageidavimą.

Gaminimo procesas

Paimkite bet kokius obuolius, nuo rūgštingumo laipsnio tiesiog priklauso, kiek cukraus įdėsite į uogienę. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad jei turite labai sultingų obuolių, teks padidinti deserto virimo priėmimų skaičių.

Saldžiarūgščiams obuoliams galima imti 800 g cukraus.

Obuolius supjaustyti skiltelėmis – odelės galima nenupjauti, bet supjaustyti plonais griežinėliais

. Supilti cukrų ir palikti per naktį po dangčiu

Siūlome paragauti:  Skanūs pietūs už centus. Paprasta ir pigu: receptas iš paprastų bulvių

. Uždėti ant ugnies ir užvirinti, užvirus virti 5 minutes, išmaišyti. Uždenkite dangčiu, padėkite ant stalo ir palikite taip iki vakaro.

Vėl užvirinkite, virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.

Paskutinį kartą padėkite ant viryklės, užvirinkite, įberkite cinamono, išmaišykite ir virkite 5 minutes.

Patarimas: cinamoną galite pakeisti vanile, tačiau tai priklauso nuo skonio.

Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius

. Palikite stiklainius atvėsti ant stalo, tada laikykite rūsyje arba sandėliuke.

Kartais į tokias obuolių skilteles įdedu graikinių riešutų, išdžiovinu, pašalinu jų odelę ir supilu į paskutinę virimo vietą, užvirinu, pavirinu 5 minutes ir supilu į stiklainius

.

Яблочные дольки как цукаты: сколько их не делай, всегда мало! Прозрачное варенье из яблок на зиму

58
Siūlome paragauti:  Legendinis Esterhazio pyragas. Puikiai tinka bet kokiai šventei

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *