Tai vienas iš mano mėgstamiausių obuolių desertų – tokia uogienė būna permatoma, gintarinė, medaus spalvos, labai kvapni, su tankiomis obuolių skiltelėmis.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
obuolių, 1 kg;
– cukraus, 600-800 g;
– cinamono, 0,5 šaukštelio;
– vanilino pagal skonį ir pageidavimą.
Gaminimo procesas
Paimkite bet kokius obuolius, nuo rūgštingumo laipsnio tiesiog priklauso, kiek cukraus įdėsite į uogienę. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad jei turite labai sultingų obuolių, teks padidinti deserto virimo priėmimų skaičių.
Saldžiarūgščiams obuoliams galima imti 800 g cukraus.
Obuolius supjaustyti skiltelėmis – odelės galima nenupjauti, bet supjaustyti plonais griežinėliais
. Supilti cukrų ir palikti per naktį po dangčiu
. Uždėti ant ugnies ir užvirinti, užvirus virti 5 minutes, išmaišyti. Uždenkite dangčiu, padėkite ant stalo ir palikite taip iki vakaro.
Vėl užvirinkite, virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.
Paskutinį kartą padėkite ant viryklės, užvirinkite, įberkite cinamono, išmaišykite ir virkite 5 minutes.
Patarimas: cinamoną galite pakeisti vanile, tačiau tai priklauso nuo skonio.
Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius
. Palikite stiklainius atvėsti ant stalo, tada laikykite rūsyje arba sandėliuke.
Kartais į tokias obuolių skilteles įdedu graikinių riešutų, išdžiovinu, pašalinu jų odelę ir supilu į paskutinę virimo vietą, užvirinu, pavirinu 5 minutes ir supilu į stiklainius
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.