Pasakysiu jums, kodėl mano naminė pica skanesnė už picą iš picerijos: viskas dėl ypatingos tešlos ir padažo.

Visi sako, kad naminė pica visada skanesnė nei iš garsiausios picerijos. Ir visi puikiai žino, kad namuose negalime padaryti visko taip, kaip picerijoje, bet vis tiek ji būna skanesnė.

Picai paruošti reikės šių ingredientų:

šilto vandens, 160 ml;

– miltų, 250 g;

– sausų mielių, 2

šaukštelių; – žiupsnelio druskos.

Pomidorų padažui paruošti reikės:

pomidorų pastos, 1,5 valgomojo šaukšto

; – druskos, cukraus ir pipirų pagal skonį;

– čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių

; – vandens, 200 ml; –

augalinio aliejaus, 2 valgomųjų šaukštų.

Gaminimo procesas

Druską ir mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palikite 10 minučių,

persijokite miltus ir dalimis suberkite į mišinį, užminkykite minkštą tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.

Siūlome paragauti:  Nebrangios šventinės sniego karalienės salotos. Naujųjų metų meniu 2025

Рассказываю почему моя домашняя пицца вкуснее, чем в пиццерии: все дело в особом тесте и соусе

Padažui įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite pomidorų pastą

ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite aromatines žoleles, druską ir cukrų, pipirus, supilkite vandenį ir maišydami užvirinkite, virkite, kol padažas išgaruos perpus.

Рассказываю почему моя домашняя пицца вкуснее, чем в пиццерии: все дело в особом тесте и соусе

Patarimas: geriausia būtų paimti keletą prinokusių mėsingų pomidorų, juos sutarkuoti, pertrinti per sietelį ir naudoti vietoj pomidorų pastos.

Iš tešlos iškočiokite kepimo formą, perkelkite ją į formą, prieš tai pabarstę manų kruopomis arba miltais.

Aptepkite padažu ir išdėliokite bet kokį įdarą pagal savo skonį

.

Рассказываю почему моя домашняя пицца вкуснее, чем в пиццерии: все дело в особом тесте и соусе

Patarimas: sūrį dėkite pačiame dugne, ant padažo, tada jis išsilydys ir nesudegs, kaip atsitinka, jei ant picos pabarstote visus įdarus.

Kepkite picą 250 laipsnių temperatūroje apie 7 minutes.

Siūlome paragauti:  Vartoju kefyrą ir gaminu bulvių pyragus. Jie daug skanesni už bet kokius čeburekus.

Рассказываю почему моя домашняя пицца вкуснее, чем в пиццерии: все дело в особом тесте и соусе

280

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *