Kotletai būna minkšti ir sultingi, aromatingi ir sveiki, nors į maltą mėsą nededama nei bulvių, nei kiaušinių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
ledo vandens, 75 ml;
– pipirų ir druskos pagal skonį;
– bandelės, 1 vnt.; –
česnako, 1-2 skiltelių
; – svogūno, 1 vnt.; –
maltos mėsos, 500 g.
Gaminimo procesas
Maltos mėsos galite imti bet kokią ir maišyti įvairias rūšis. Aš kartais imu vištieną ir kiaulieną arba kiaulieną ir jautieną. Viskas pagal skonį.
Patarimas: vandenį reikia gerai atvėsinti, aš paprastai užšaldau ir supjaustau mažais gabalėliais.
Svogūną ir česnaką susmulkiname blenderiu arba smulkiai supjaustome.
Bandelę sulaužome gabaliukais ir užpilame pienu.
Mėsytę, svogūną ir česnaką, bandelę sumaišome blenderiu ir dar kartą viską gerai išplakame iki vientisos masės.
Druskos ir pipirų
įberiame
pagal skonį
, įpilame vandens arba ledo kubelių, išmaišome ir viską greitai suplakame, kad ledo kubeliai neištirptų.
Suformuokite kotletukus, pamirkykite miltuose ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Sudėkite visus kotletus į keptuvę, uždenkite dangčiu, troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių ir patiekite su įvairiais garnyrais.
Į maltinukus pagal skonį įmaišau smulkiai supjaustytų žolelių ir prieskonių. Pateikiau jums originalų virėjo receptą, galite pridėti ir savo ingredientų.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.