Sudedamosios dalys:
- Brokoliai – 400 g
- Mocarelos sūris – 40 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Malta vištiena – 100 g
- Pomidorai – 175 g
- Druska pagal skonį
Padažui:
- Grietinė 15% – 1 valgomasis šaukštas.
- Česnakas – pagal skonį
- Krapai – pagal skonį
Picos ruošimas:
Brokolių žiedynus sutrinkite trintuvu. Gautą masę sudėkite į marlę ir nuspauskite skysčio perteklių. Tiks tiek švieži, tiek šaldyti brokoliai (pirmiausia atšildykite).
Į paruoštus kopūstus įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį. Išmaišykite.
Iš gautos masės suformuokite pagrindą ant kepimo skardos (išklokite kepimo popieriumi) ir 10 minučių nusiųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Iš maltos vištienos suformuokite mažus rutuliukus.
Sutepkite pagrindą grietinės padažu ir paskirstykite įdarą (vištienos kukulius, pomidorus ir sūrį).

Picą siunčiame į orkaitę, įkaitintą iki 180–200 laipsnių, 15–20 minučių.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

