Iš minimalaus produktų rinkinio gausite labai skanią, o svarbiausia – tikrą, naminę bryndzą.
Paruošti reikės šių ingredientų:
–
pieno, 6 litrų
; – druskos, 2 valgomųjų šaukštų;
– acto ( %, 6 valgomųjų šaukštų
.
Gaminimo procesas
Pieną užvirinkite, kai pamatysite pirmuosius burbuliukus, supilkite actą ir įberkite druskos, išmaišykite.
Sumažinkite ugnį ir virkite dar 2 minutes, kol masė neatsiskirs į dribsnius ir išrūgas. Jei norite, dabar galite įdėti šviežių arba šaldytų žolelių.
3 – 4 sluoksniais sulankstykite marlę, uždėkite ant sietelio, supilkite varškę, užriškite kraštus, ant viršaus uždėkite svorį ir palikite varškę 2 – 3 valandoms, kad nutekėtų visos išrūgos.
Išimkite iš marlės ir laikykite sausoje formoje arba sudėkite į indą ir supilkite likusias sūdytas išrūgas – taip sūris bus laikomas labai ilgai.
Taip pat galite laikyti brinzą šaldiklyje, tačiau be išrūgų.
Gausite apie 800 g sūrio, tačiau viskas priklauso nuo pieno riebumo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.