Pirožki su dvigubu įdaru yra ne tik vienas populiariausių rusų virtuvės patiekalų, bet ir universalus delikatesas, pelnęs gurmanų meilę visame pasaulyje. Jie įkūnija namų jaukumą ir tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą, ir gali puikiai papuošti bet kokį stalą – tiek paprastą šeimos vakarienę, tiek šventinį pobūvį.
Pagrindinis šių pirožkų bruožas – keli įdarai, kurie tarpusavyje derinami sukuria nuostabų skonį ir aromatą
.
Įvairūs sūriai, varškė, malta mėsa patiekalui suteikia unikalių natų. Žolelės – krapai, petražolės, špinatai ar česnakai – suteikia pyragėliams gaivumo ir ryškumo, todėl jie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- pieno – 300 ml;
- vandens – 100 ml;
- sausos mielės – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- grietinės – 2 valgomieji šaukštai;
- miltai – 900 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sūris – 200 g;
- varškės – 600 g;
- maltos mėsos – 700 g;
- žolelės.
Paplotėlių paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite pieną ir vandenį. Į mišinį supilkite sausas mieles ir gerai išmaišykite
. Į mielių mišinį
supilkite
augalinį aliejų ir išmaišykite. Tada į mišinį supilkite grietinę ir viską išmaišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite tešlą po rankšluosčiu 50 minučių.
Įdarui galite sumaišyti tarkuotą sūrį ir varškę. Prieš tai į varškę galite įmušti kiaušinį ir įberti žolelių
. Taip pat galite pasigaminti mėsos įdarą, sumaišydami maltą mėsą su smulkintais svogūnais ir mėgstamais prieskoniais.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius gabalėlius
.
Palikite tešlą 20 minučių pailsėti po rankšluosčiu.
Tada tešlą iškočiokite į 2 mm storio tortilijas. Įdarą paskirstykite ant ½ tešlos, 2-3 cm nuo krašto. Ant vieno įdaro dėkite antrą sluoksnį, t. y. ant mėsos įdaro dėkite sūrio ir varškės.
Uždenkite įdarą tešlos viduje, ant viršaus uždėdami antrąją tešlos dalį. Apvyniokite pyragėlių kraštus viduje, padarydami kažką panašaus į čeburekus
. Dėkite pyragėlius ant kepimo skardos ir palikite juos taip 10-20 minučių po rankšluosčiu. Aptepkite paplotėlius kiaušinio ir pieno mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Tai skanūs ir neįprasti pyragėliai su dvigubu įdaru.
Tai geras būdas nustebinti svečius sočiu patiekalu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.