Pyragas “Zalivayka”: paprastas, bet toks skanus. Visą gyvenimą gaminau tik pagal šį receptą

Įlankos pyragas su bulvėmis yra tradicinis patiekalas, kuris jau daugelį šimtmečių populiarus ant įvairių tautybių žmonių stalo. Jis pasižymi paprastumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu. Pagrindinis pyrago ingredientas – bulvės, kurios, kaip pagrindinis maisto produktas, atitinka įvairių pasaulio tautų kulinarines tradicijas.

Apskritai įlankos pyragas nuo klasikinių pyragų rūšių skiriasi tuo, kad gaminamas iš skystos tešlos, savo konsistencija primenančios blynų tešlą arba tešlą. Ši tešla pilama į formą, o tarp sluoksnių dedami įdarai, pavyzdžiui, bulvės, svogūnai, grybai arba mėsa.

Kepant įdaras įsigeria į tešlą, todėl pyragas tampa minkštas ir sultingas, o tai suteikia jam ypatingą apetitą.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • kefyras – 320 ml;
  • miltai – 200 g;
  • raugas – 10 g.
Siūlome paragauti:  Koldūnai, kepti su varške ir grietine. Puikios tešlos koldūnams receptas

Įdaro ingredientai:

  • bulvės – 4 vnt;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • žali svogūnai – 5 vnt;
  • druskos – ⅓ šaukštelio druskos.

Pyrago “Zalivayka” paruošimas:

Įdarui išvirkite bulves, nulupkite ir sutrinkite. Virtą kiaušinį supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite žaliąjį svogūną, sumaišykite kartu su bulvėmis, įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite

.

Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.

Dalį tešlos supilkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Ant šios tešlos dalies sudėkite įdarą, paskirstykite jį po visą paviršių.

Пирог “Заливайка”: простой, но такой вкусный. Всю жизнь готовлю только по этому рецепту

Įdarą užpildykite likusia tešlos dalimi

. 160 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite pusvalandį.

Пирог “Заливайка”: простой, но такой вкусный. Всю жизнь готовлю только по этому рецепту

Prieš kepdami pyragą kaip papuošimą galite apibarstyti sezamo sėklomis. Rezultatas – paprastas ir skanus pyragas su įdaru.

314

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Dubajaus šokoladinis tortas. Prašmatnus šventinis desertas su gardžiu traškiu sluoksniu
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *