Šaltai uždarytos daržovės visiškai išlaiko savo šviežią skonį ir aromatą, todėl tokias daržoves ruošiu kiekvieną vasarą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų ir agurkų 1,5 kg;
– serbentų ir vyšnių lapų 12 vienetų;
– krapų šakelių 10 vienetų; –
česnako 1 galvutės; –
garstyčių miltelių 2 valgomųjų šaukštų stiklainyje
; – druskos 2 valgomųjų šaukštų; –
kvapiųjų pipirų ir žirnelių 10 vienetų.
Paruošimo procesas
Nuplaukite daržoves.
Patarimas: jei ką tik nuėmėte agurkus nuo lysvės, iš karto sudėkite juos į stiklainius. Jei juos nuėmėte seniai arba nusipirkote turguje – 2 val. užpilkite švariu šaltu vandeniu. Taip jie bus traškūs.
Į 3 l talpos stiklainius sudėkite švarius agurkus pakaitomis su prieskoniais ir lapais, česnako skiltelėmis. Į kitus stiklainius sudedami pomidorai, taip pat pakaitomis su prieskoniais.
Ant viršaus uždedami krienų lapai – jie apsaugo preparatą nuo pelėsio.
Į švarų marlės gabalėlį įdedama garstyčių miltelių.
Iš vandens ir druskos, pipirų užvirinamas marinatas, atvėsinamas.
Supilamas į
stiklainius. Maišelis su garstyčiomis atsargiai nuleidžiamas nuo viršaus į stiklainį ir taip paliekamas – per naktį jis ištirps sūryme
.
Palikite ant stalo.
Ryte stiklainį, uždarytą paprastu kaproniniu dangteliu, dedame į rūsį arba šaldytuvą. Nepamirškite nuimti maišelio.
Galima valgyti iš ryto, bet aš palieku juos porą dienų šaltai ir tik tada pateikiu į stalą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.