Receptas iš mano mamos kulinarijos užrašų knygelės. Skanūs pyragai su sveiku įdaru

Avinžirnių paplotėliai yra tradicinis patiekalas, kuriame lengva paruošti ir kuris pasižymi sodriu, unikaliu skoniu. Šie pyragėliai paprastai pasižymi auksine, traškia plutele ir švelniu virtų avinžirnių įdaru, kuris yra puikiai virškinamas ir kupinas

maistingųjų medžiagų

. Avinžirniai

yra ne tik skanūs, bet ir gana maistingi, juose gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų

.

Tai puikus augalinės mitybos šaltinis, todėl avinžirnių paplotėliai yra puikus patiekalas visiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą neatsisakydami gastronominių malonumų.

Be to, šis ingredientas leidžia kurti įvairius įdaro variantus: avinžirnius galite derinti su žolelėmis, prieskoniais, varške ar bulvėmis, todėl patiekalas yra universalus ir įdomus.

Tešlos ingredientai:

  • Šiltas pienas – 300 ml;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • sausų mielių – 7 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • obuolių sidro actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai – 500 g;
  • sviestas – 40 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Avinžirniai – 300 g;
  • svogūnas – 3 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Tai pats skaniausias dalykas, kokį kada nors esu valgęs! Gaminu jį kiekvieną savaitę ir niekada nepavargstu. Marinuotos paprikos su baklažanais

Avinžirnių pyragaičių paruošimas:

Į šiltą pieną supilkite mieles ir cukrų, išmaišykite. Įberti porą šaukštų miltų iš bendro kiekio, išmaišyti ir palikti, kol susidarys opara

. Tada į oparą įmušti kiaušinius, įberti druskos, supilti obuolių actą

.

Palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą

. Ištirpinkite sviestą ir palaipsniui jį įmaišykite į tešlą, toliau minkykite

.

Minkykite

tešlą

, kol beveik neliks lipnumo

, ir palikite ją šiltoje vietoje po rankšluosčiu 1,5 valandos. Įdarui avinžirnius išvirkite, svogūną

smulkiai supjaustykite

ir pakepinkite su augaliniu aliejumi keptuvėje, kol lengvai apskrus.

Avinžirnius sumaišykite su svogūnais, įdarą pasūdykite ir išmaišykite. Užminkykite tešlą ir padalykite ją į mažus

ritinėlius

po 75 g

. Palikite ritinėlius 10-15 min. pastovėti, tada iškočiokite juos į storus pyragėlius. Į kiekvieną plokštainį dėkite įdaro ir užspauskite jį tešlos viduje.

Рецепт из маминой кулинарной тетради. Вкусные пирожки с полезной начинкой

Palikite paplotėlius dar 10 minučių pastovėti, įsitikinkite, kad jie yra siūle į apačią. Lengvai išminkykite paplotėlius, kad būtų plokštesni, ir dėkite juos į įkaitintą augalinį aliejų.

Siūlome paragauti:  Įdaryti malta mėsa įdaryti kopūstai ir ryžiais įdaryti kopūstai, suvynioti į kopūsto lapą. Puikus receptas

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Рецепт из маминой кулинарной тетради. Вкусные пирожки с полезной начинкой

Gaunami purūs, aromatingi avinžirnių paplotėliai. Šį kepinį galite ruošti ir su kitų rūšių įdarais.

73

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *