Ingredientai:
- Pomidorai
- Alyvuogių aliejus
- Jūros druska
- Prieskoniai
- Česnakai
- Pipirai
- Rozmarinas
Paruošimas:
- Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite: mažus perpjaukite per pusę, o didelius – į ketvirčius. Išimkite minkštimą ir padėkite pomidorus ant kepimo skardos, tada nusausinkite servetėle.
- Į kiekvieną pomidoro griežinėlį įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir lengvai pabarstykite itališkomis žolelėmis (Kamis mišinys) ir jūros druska.
- Kepimo skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 70-100 laipsnių, ir kepkite pomidorus žemoje temperatūroje. Reguliariai tikrinkite, nes pomidorai gali išdžiūti netolygiai. Išimkite gatavus gabalus ir sudėkite į stiklainį, o likusius palikite, kol paruošite.
- Įdarui alyvuogių aliejų sumaišykite su smulkintu česnaku, šviežiai maltais pipirais, itališkomis žolelėmis, jūros druska ir žiupsneliu rozmarino.
- Į stiklainį pamažu dėkite saulėje džiovintus pomidorus, užpilkite aštrų mišinį, kad česnakai tolygiai pasiskirstytų tarp gabalėlių.
- Leiskite pomidorams kurį laiką pastovėti, kad jie būtų gerai prisotinti skonių. Mėgaukitės!