Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Saulėje džiovinti aštrūs pomidorai: skaniau nepasieksite!

Ingredientai:

  • Pomidorai
  • Alyvuogių aliejus
  • Jūros druska
  • Prieskoniai
  • Česnakai
  • Pipirai
  • Rozmarinas

Paruošimas:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite: mažus perpjaukite per pusę, o didelius – į ketvirčius. Išimkite minkštimą ir padėkite pomidorus ant kepimo skardos, tada nusausinkite servetėle.
  2. Į kiekvieną pomidoro griežinėlį įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir lengvai pabarstykite itališkomis žolelėmis (Kamis mišinys) ir jūros druska.
  3. Kepimo skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 70-100 laipsnių, ir kepkite pomidorus žemoje temperatūroje. Reguliariai tikrinkite, nes pomidorai gali išdžiūti netolygiai. Išimkite gatavus gabalus ir sudėkite į stiklainį, o likusius palikite, kol paruošite.
  4. Įdarui alyvuogių aliejų sumaišykite su smulkintu česnaku, šviežiai maltais pipirais, itališkomis žolelėmis, jūros druska ir žiupsneliu rozmarino.
  5. Į stiklainį pamažu dėkite saulėje džiovintus pomidorus, užpilkite aštrų mišinį, kad česnakai tolygiai pasiskirstytų tarp gabalėlių.
  6. Leiskite pomidorams kurį laiką pastovėti, kad jie būtų gerai prisotinti skonių. Mėgaukitės!
Siūlome paragauti:  Naminis kietasis sūris pusryčiams

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!