Kiekvienas virėjas turi savitą kotletų ruošimo būdą. Receptus perimame iš savo tėvų ir senelių. Tokiu atveju dažnai nekreipiame dėmesio į patyrusių virėjų patarimus
. Pavyzdžiui, kas nors mano, kad norint iškepti sultingus kotletus, svogūnus reikia būtinai pakepinti. Kažkas pataria duoną kotletuose pakeisti džiūvėsėliais. Kažkas apskritai rekomenduoja atsisakyti pieno ir kiaušinių, nes nuo jų kotletai tampa šiurkštesni
. Atminkite, kad tik jūs patys pasirenkate, kokių patarimų klausyti. Kotletai yra patiekalas, kurį sunku sugadinti papildomais komponentais. Yra šimtai sėkmingų kotletų receptų su skirtingais komponentais sudėtyje.
Kotletų ingredientai:
- malta vištiena – 500 g;
- kiaušinis – vnt;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- baltos duonos trupiniai – 100 g;
- grietinė – valgomasis šaukštas;
- sviesto – 50 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- džiūvėsėliai.
Kotletų paruošimas:
Duonos trupinius pamirkykite piene. Tuo metu smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite svogūną blenderiu. Taip pat susmulkinkite česnako skilteles, sumaišykite su svogūnu
. Išmirkytą duoną nuspauskite ir susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Sudėkite svogūnus ir česnakus, duoną, įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite. Į maltą mėsą
įtrinkite šaltą sviestą, sumaišykite su likusiais ingredientais
.
Mėsytę pasūdykite ir iš jos suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletukus iš abiejų pusių po 4 min.

Iškepę kotletai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Pagrindinis kotletų triukas – šaltas aliejus, todėl gamindami nepraleiskite šio punkto.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

