Skanus lecho žiemai: valgomas iš karto. Mano mėgstamiausias paruošimas

Vienas populiariausių garnyrų Europoje yra lecho. Šis patiekalas buvo išrastas Vengrijoje, iš kur išplito po visą pasaulį. Šiandien lecho ruošiamas pagal daugybę skirtingų receptų. Tačiau tikslaus šio patiekalo recepto nėra. Žinoma tik tiek, kad į lecho būtinai dedama saldžiųjų raudonųjų paprikų, pomidorų ir svogūnų

. Vokietijoje lecho vartojamas kaip garnyras prie mėsos patiekalų, Prancūzijoje jis pakeičia Ratatouille

. Daugelyje šalių lecho įprasta gaminti žiemos laikotarpiui. Pateiksime receptą, kaip galima pasigaminti lecho namuose.

Lecho ingredientai:

  • pomidorai – 2,5 kg;
  • paprikos – 2 kg;
  • česnakas – 50 g;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • druskos – 2 šaukštai;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • 9 % acto – 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 120 g.

Lecho paruošimas:

Paruošimas: stiklainius ir dangtelius sterilizuokite verdančiame vandenyje, po to šiltoje orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Nuo pomidorų pašalinkite kotelius, padarykite kryžminį pjūvį. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10-15 min.

Siūlome paragauti:  Miltai, 1 kiaušinis ir bulvės. Skanūs bulvių pyragaičiai visai šeimai

Tuo metu nulupkite česnako skilteles, išimkite iš paprikų kotelius ir vidų. Paprikas supjaustykite stambiais gabalais, o česnako skilteles – plonomis plokštelėmis.

Вкусное лечо на зиму: съедается моментально. Моя любимая заготовка

Pomidorus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą.

Вкусное лечо на зиму: съедается моментально. Моя любимая заготовка

Ant vidutinės ugnies užvirinkite pomidorus, o po 4 minučių suplakite juos panardinamuoju maišytuvu.

Вкусное лечо на зиму: съедается моментально. Моя любимая заготовка

Vėl užvirinkite pomidorų masę, supilkite į ją cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Į pomidorus supilkite augalinį aliejų, virkite po atviru dangčiu 5 min.

Į pomidorų masę sudėkite česnaką ir papriką

.

Вкусное лечо на зиму: съедается моментально. Моя любимая заготовка

Daržoves įmaišykite į pomidorų masę ir vėl užvirinkite, tada virkite 10 minučių.

Tada į masę supilkite actą, išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir pradėkite atsargiai perpilti lecho į stiklainius. Uždarykite stiklainius su lecho ir apverskite juos aukštyn kojomis.

Siūlome paragauti:  Jūros gyvatės salotos. Kažkas visiškai naujo: ji iš karto nukrenta nuo stalo

Вкусное лечо на зиму: съедается моментально. Моя любимая заготовка

Karštus stiklainius uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Gausite klasikinį skanų lecho žiemai.

49

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *