Labai paprastas receptas be sterilizacijos. Pomidorai su slyvomis būna rūgščiai saldūs, aštrūs, labai kvapnūs ir tankūs.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
pomidorų;
– slyvų;
– česnako 3 skiltelių stiklainyje
; – pipirų grūdelių 6 vnt. ir raudonėlio pipirų 3 vnt. stiklainyje;
– lauro lapų, 1 vnt. stiklainyje.
Marinatui paruošti reikės:
–
vandens, 1 litras
; – druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 3 valgomieji šaukštai
; – 9% acto, 1 valgomasis šaukštas
.
Paruošimo procesas
Nuplaukite slyvas ir pomidorus
. Sterilizuokite stiklainius ir sudėkite visus prieskonius, tada pomidorus ir slyvas.
Pomidorų kotelius pradurkite dantų krapštuku, kad jie neplyštų
. Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite atvėsti 10 minučių.
Nusunkite vandenį
. Užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 10 minučių.
Šį vandenį supilkite į puodą ir jame išvirkite marinatą
.
Patarimas: vandenį geriau pamatuoti matavimo taurele, kad teisingai įpilti druskos ir cukraus, acto. Recepte nurodytos proporcijos 1 litrui marinato.
Užvirinkite marinatą su druska ir cukrumi, supilkite actą, pavirkite pusę minutės ir supilkite marinatą į stiklainius
. Užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite ir palikite, kol atvės.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Slyvas galima patiekti kaip originalų užkandį arba naudoti kepant paukštieną
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.