Vengrų virtuvė gana įvairi. Tačiau ypatingas dėmesys skiriamas pyragui. Jis ruošiamas su įvairiais įdarais: obuolių, kriaušių, uogų. Nėra žinoma, kada atsirado šis receptas. Manoma, kad žmonės jį gamino nuo seno. Tik po kurio laiko buvo nuspręsta jį įtraukti į šalies kulinarijos knygą.

Šis pyragas panašus į daugelį kitų, kurie ruošiami įvairiose šalyse, tačiau turi nemažai ypatumų. Pagrindinis akcentas – skonis. Vyšnių saldumas ir rūgštumas daro pyragą ypatingą.
Pyragą paruošti nesudėtinga, su šia užduotimi susidoros net nepatyrę virėjai. Pateikiame produktų sąrašą:
- 3 kiaušiniai;
- 110 g cukraus;
- 130 g sviesto;
- 150 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 150 g vyšnių;
- migdolų žiedlapių.
Sviestas naudojamas kambario temperatūros, kad būtų minkštas ir lengvai susijungtų su cukrumi, įprastu ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais. Kad mišinys būtų vientisos struktūros, reikia dirbti maišytuvu.

Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir išlyginkite. Ant viršaus lygiomis eilėmis sudėkite vyšnias. Papuoškite migdolų žiedlapiais.

Siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 35 minutėms.

Paruoštą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Galite juo mėgautis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.