Šprotų užkandis. Skanūs ir greitai paruošiami sumuštiniai

Apie šprotų gamybą žinoma nedaug informacijos. Taip yra tikriausiai dėl to, kad kiekviena šį produktą gaminanti įmonė turi savų žuvies gaminimo paslapčių. Taip pat vaidina svarbų vaidmenį tai, kad konservuoti šprotai pasirodė palyginti neseniai. Žuvis aliejuje pradėta konservuoti tik 1890 m.

Ilgą laiką žmonės bandė perprasti šios nedidelės žuvies konservavimo niuansus. Pavyzdžiui, netrukus po gamybos pradžios buvo išvestas vasaros ir žiemos žuvų sudėjimo į stiklainius būdas.

Faktas tas, kad vasarą žuvis daug ėda, dėl to ji tampa stora. Kad šprotų pilvas nesutrūkinėtų, konservuojant žuvis dedama pilvu žemyn. Žiemą šprotai sudedami atvirkščiai

. Šprotai yra puikus užkandis, kurį galima derinti su daugeliu produktų.

Siūlome paragauti:  Tirštas pieno desertas, kaip vaikystėje!

Šprotų sumuštinių ingredientai:

  • duonos kepalas – 6 riekelės;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • krapų – saujelė;
  • šprotai – 150 g;
  • majonezas – valgomasis šaukštas.

Sumuštinių su šprotais paruošimas:

Išklokite kepimo skardą pergamentu, sudėkite ant jos duoną ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Закуска из шпрот. Вкусные и быстрые бутерброды

Kietai išvirkite kiaušinius ir juos atvėsinkite

. Tuo metu iš šprotų išpilkite aliejų, žuvį išminkykite atskirame dubenyje. Smulkiai supjaustykite krapus, įmaišykite į šprotų tyrę. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite smulkiais tarkavimo dantukais.

Dubenyje sumaišykite kiaušinius,

česnaką

ir majonezą. Ant duonos tolygiu sluoksniu užtepkite iš pradžių kiaušinių masę, tada – šprotų košę.

Закуска из шпрот. Вкусные и быстрые бутерброды

Gaunasi įprastas, bet kartu ir skanus sumuštinis. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos pietums.

Siūlome paragauti:  Išlieka minkštas 7 dienas per savaitę. "Per 15 minučių pabarstytos rožės
78

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *