Labai gražus ir skanus pyragas, kuriame puikiai dera trapi tešla ir švelnus suflė.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 200 g;
– sviesto, 130 g;
– trynių, 3 vnt.;
– raugo, 0,5
šaukštelio
; – cukraus pudros, 80 g; –
vanilino ir žiupsnelio druskos.
Suflė paruošti reikia:
–
grietinės, 400 g ir jogurto, 200 g
– kukurūzų krakmolo arba miltų, 30 g;
– cukraus, 130 g;
– žiupsnelio druskos
; – vanilino pagal skonį; –
baltymų, 3 vnt
; – uogų arba vaisių pagal pageidavimą.
Paruošimo procesas
Tryniai turi būti šalti, sviestas taip pat atvėsintas ir supjaustytas kubeliais
. Miltus persijoti, sumaišyti su druska, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi pagal skonį ir milteliniu cukrumi.
Sudėti sviestą ir rankomis masę sutrinti į trupinius
.
Padarykite įdubimą ir įmeskite trynius, tešlą taip pat
greitai
išminkykite.
Įdarui visi produktai taip pat turi būti šalti
. Sumaišykite grietinę ir jogurtą, suberkite krakmolą ir vanilinį cukrų, išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Baltymus sumaišykite su
druska ir plakite 1 minutę, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki purių, minkštų viršūnių.
Į masę įmaišykite baltymus, išmaišykite plaktuvu
.
Imame vaisius pagal skonį ir norą, pavyzdžiui, konservuotus persikus, supjaustytus gabalėliais.
Formą išklojame pergamentu ir išdėliojame didžiąją dalį tešlos, išlyginame, o šonų daryti negalima. Išdėliojame
vaisių gabalėlius, išlyginame ir lygiu sluoksniu sudedame kremą. Atpjauname
gabalėlį tešlos ir uždedame ant
kremo.
Krosnelę įkaitiname iki 180 laipsnių Celsijaus apie 40 minučių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.