Sultingos vištienos paslaptis: kepimo soda kaip paprastas marinatas

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos sparneliai – 1 kg
  • Druska – 1,5 šaukštelio.
  • Česnakų milteliai – 1 arb. šaukštelis.
  • Imbiero milteliai – 1 arb. šaukštelis.
  • Kepimo soda – 1 val. l.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai – 2 šaukštai. l.
  • Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai. l.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l. (marinate)
  • Aliejus kepimui – apie 200 ml

Paruošimas:

Nupjaukite sparnelių galiukus, o likusius gabalėlius sudėkite į maišelį arba dubenį.

Sumaišykite druską, česnako miltelius ir imbiero miltelius ir suberkite į vištieną.
Įmuškite kiaušinį ir supilkite jį į sparnelius. Palikite marinuotis 30 minučių.

Į vištieną įpilkite kepimo sodos, tada miltų, krakmolo ir augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišykite.

Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Pirmiausia kepkite sparnelius ant didelės ugnies 2 minutes, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite po 5–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Siūlome paragauti:  Vištienos širdelės kebabas! Svečiai suvalgo kuo greičiau
78

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!