Sultingų kotletų paslaptis orkaitėje. Paprastas ir nebrangus receptas – “kaip pas močiutę”.

Dėl kotletų paruošimo virėjai nuolat ginčijasi. Kiekvienas šį patiekalą gamina skirtingai. Ginčai kyla dėl to, kokių ingredientų dėti į kotletus

. Pavyzdžiui, viena virėjų grupė mano, kad į kotletus negalima dėti duonos. Šį komponentą sovietiniai virėjai naudojo kotletų masei padidinti. Kiti sako, kad duona į kotletus dedama ne masei didinti, o tam, kad jie būtų pūstesni. Duona sugeria riebalus ir aliejų, visiškai atsiskleidžia maltiniuose

. Taip pat kyla polemika dėl svogūnų, kiaušinių ir kitų produktų. Netgi ryžiai yra itin kruopščių virėjų reikalas. Paprasčiausiai papasakosime, kaip orkaitėje iškepti sultingus kotletus.

Kotletų ingredientai:

  • Įdaras – 500 g;
  • Duona – 4 vnt;
  • Pienas – 150 ml;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Paprikos – ⅓ šaukštelio;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Česnakas – 4 skiltelės;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Duonos trupiniai – 60 g.
Siūlome paragauti:  Jie ruošiami iš paprasčiausių produktų: kaip kepti blynus su varške, kurie bus švelnesni nei brangioje konditerijos parduotuvėje.

Kotletų paruošimas:

Duonos riekes užpilkite pienu ir palaukite, kol išmirks. Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir paprikos, sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Į blenderį sudėkite česnaką ir stambiai supjaustytą svogūną, susmulkinkite iki tyrės

.

Svogūnų tyrę įmaišykite į maltą mėsą kartu su išspausta duona ir išmaišykite iki vientisos masės.

Секрет сочных котлет в духовке. Простой и доступный рецепт - "как у бабушки"

Kad kotletai būtų puresni, maltinukus geriau minkyti ilgiau.

Palikite faršą šaldytuve nuo 30 min. iki 1 val.

Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose

.

Kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite ant kepimo skardos.

Секрет сочных котлет в духовке. Простой и доступный рецепт - "как у бабушки"

Kepimo skardą išklokite pergamentu

ir po pergamentu įpilkite vandens, kad jis 1 mm apsemtų paviršių. Viršutinę kotletų dalį uždenkite pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.

Siūlome paragauti:  Aš imu bulves ir gaminu sočius plokštainius su malta mėsa. Receptą pasiūlė turkų virėjas

Секрет сочных котлет в духовке. Простой и доступный рецепт - "как у бабушки"

Rezultatas – sultingi ir purūs naminiai kotletai.

Jei kotletai nėra sultingi, verta į juos įpilti šiek tiek pieno.

23

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *