Šiandien papasakosiu, kaip skaniai ir gražiai iškepti cukiniją! Visi džiaugiasi šiuo vasariniu troškiniu, pakartokite jį dėl savo sveikatos, informuoja Ukr.Media .
Mano šeima dažnai prašo manęs vasarą pagaminti šį receptą. Man jis irgi labai patinka, tad neatsisakau!
Ingredientai
- Cukinijos — 2–3 vnt.
- Malta vištiena – 400 gramų
- Svogūnas — 1 vnt.
- Česnakas – 2 skiltelės.
- Druska, juodieji pipirai
- Pomidorai – 2 vnt.
- Petražolės
Užpildymas:
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Grietinė – 4 šaukštai.
- Sūris – 100 gramų
Paruošimas
1. Sutarkuokite vieną cukiniją (šiek tiek didesnę nei vidutinio dydžio), įberkite druskos (1/2 arb. šaukštelio) ir palikite kelioms minutėms. Kai cukinija išskirs daug sulčių, gerai jas nuspauskite.
2. Į maltą mėsą sudėkite tarkuotą svogūną (ant stambios trintuvės), susmulkintas žoleles, česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, mūsų patiekalo mėsos komponentas paruoštas!
3. Likusias (porą) cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite jas į paruoštos kepimo skardos (patepkite sviestu) dugną.

4. Ant viršaus atsargiai paskleiskite 0,5 cm storio maltos mėsos sluoksnį. Ant jos uždėkite tarkuotų cukinijų, tai suteiks mūsų patiekalui lengvumo.

5. Cukinijas paskleiskite antrąja maltos mėsos pusele, tada sudėkite cukinijų apskritimus. Ant viršaus uždėkite kelis pjaustytus pomidorus, kurie suteiks ir rūgštelės, ir saldumo.

6. Paruoškite įdarą (išplakite porą kiaušinių, įberkite žiupsnelį druskos ir kelis šaukštus grietinės). Supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.
8. Likus penkioms minutėms iki patiekalo iškepimo, išimkite jį ir pabarstykite sūriu.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.