Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis yra populiarus Rytų Europos virtuvės patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepakartojamas skonis. Sūrio pyragėliai yra kažkas tarpinio tarp apkepų ir apkepų, jie gaminami iš varškės, manų kruopų ir kiaušinių.
Pagrindinis šio patiekalo privalumas tas, kad jis gali būti puikūs pusryčiai, tačiau tinka ir desertui ar užkandžiui.
Varškė yra pagrindinė sudedamoji dalis, kuri suteikia pyragėliams nepakartojamą tekstūrą ir sodrų skonį. Į tešlą dedamos manų kruopos suteikia sūrio pyragėliams daugiau oro ir minkštumo. Ji taip pat padeda surišti masę, todėl sūrio pyragėlius lengviau formuoti.
Sudedamosios dalys:
- varškė – 100 g;
- kiaušinis – 1 kiaušinis
- vanilino – 5 g;
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai;
- manų kruopos – 35 g.
Sūrio pyragėlių su manų kruopomis paruošimas:
Išplakite varškę su kiaušiniu panardinamuoju maišytuvu, tada supilkite cukrų, vaniliną ir manų kruopas, gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius
varškės
file’us
. Pabarstykite sūrelius miltais, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Stikline suformuokite iš sūrelių kukulaičius
. Kepkite sūrelius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite skanius paprastus sūrio pyragėlius kiekvienai dienai. Juos galima patiekti su grietine, kondensuotu pienu, uogiene.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.