Tai nėra geriau nei vištiena! Minkšta ir minkšta mėsa kreminiame padaže su grybais

Ingredientai:

vištienos kojos – 6 vnt;
česnakai – 5 gvazdikėliai;
pomidorai – 2 vnt .;
pievagrybiai – 250 g;
sviestas – 50 g;
augalinis aliejus – 30 ml;
druska, pipirai, prieskoniai;
bazilikas – pagal skonį;
grietinėlė – 300 ml;
miltai – 1 valgomasis šaukštas;
žalumynai – pagal skonį.

Paruošimas:

Nuplaukite kojas ir nusausinkite. Druskos, pipirų ir suberkite visus prieskonius.

Kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje.

Vištienos kojas dėkite į lėkštę.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 7 minutes.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.

Grybus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į svogūną, pakepinkite.

Suberkite pomidorus, supjaustytus gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pipirai, troškinkite kelias minutes.

Siūlome paragauti:  Sultingos vištienos paslaptis: kepimo soda kaip paprastas marinatas

Tada suberkite miltus ir grietinėlę ir išmaišykite.

Sudėkite mėsą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.

Patiekite pabarstę žolelėmis.

Gero apetito!

48

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Minkštos ir sultingos vištienos krūtinėlės keptuvėje paslaptis. Įpilkite šiek tiek pieno.
Pasidalink receptu su draugais!