Taip lašišas morkų padaže gamino mano močiutė, mama, o dabar jau 15 metų jas ruošiu ir aš.

Mėtos morkų padaže. Receptas žinomas dar nuo sovietinių laikų, yra daug gaminimo variantų, šiandien noriu pasidalyti variantu, kokį gamino mano močiutė, mano mama, o dabar jau 15 metų gaminu aš.

Receptas:

  • Menkės filė -1 kg
  • druskos – 1 šaukštelis.
  • juodųjų pipirų – pagal skonį
  • morkų -400 gr.
  • svogūnas -200-300 gr
  • pomidorų kečupas -4-6 šaukštai.
  • druskos -1/3 šaukštelio.
  • juodųjų pipirų – pagal skonį
  • lauro lapai -2 vnt.
  • prieskoninių žirnelių -4-6 vnt.
  • augalinio aliejaus – pagal skonį

VALGYMO METODAS

Miltai atitirpinti, atskirti filė, aš palieku odą, supjaustyti porcijomis, dažniausiai pjaustau į 2-3 filė dalis, viskas priklauso nuo lydekos dydžio.
Sudėti į dubenį, įberti druskos aš turiu 1 kg filė lydekos, įberiu ne visą šaukštelį druskos.
Juodųjų pipirų ir išmaišyti. Žuvį apvoliojame miltuose, aš tai darau maišelyje.
Imame keptuvę, pilame augalinio aliejaus, dedame žuvį ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos ant didelės ugnies, mūsų tikslas – ne iškepti iki gatavos masės, o iškepti užsidarant visoms sultims. Apkepkite visą žuvį.

2 didelius svogūnus, supjaustytus kubeliais, pagal svorį turiu 300 g, morkas 400 g tarkuotas.
Paimkite gilią keptuvę, man patogiau kepti wok’e, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus, kepkite, kol taps permatomi, sudėkite morkas ir kepkite viską kartu, kol daržovės suminkštės, jei reikia, galite įpilti daugiau augalinio aliejaus. Dabar įpilkite 4-6 valgomuosius šaukštus pomidorų kečupo, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Pomidorų kečupą galima pakeisti pomidorų pasta, bet tada reikia įpilti 1 valgomąjį šaukštą 9% acto.

Paimame kepimo skardą mano įmonėje Taller vidinių matmenų 31 x 25 cm.
Dedame polinkius, ant viršaus paruoštą morkų padažą.

Dedame porą lauro lapų, raudonėlio pipirų žirnelių, uždengiame folija ir dedame į orkaitę troškintis 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Kaip garnyrą šiandien turiu bulvių košę.

Taip pat skaitykite: Receptas per 10 minučių. Jei norite pyragų su bulvėmis, bet neturite laiko vargti su tešla

193

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!
Siūlome paragauti:  Tobulos vakarienės paslaptis: aromatingas kopūstų troškinys, kurį gaminu 3 kartus per savaitę. Šeima jį dievina

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *