Tokią lecho padėjau net ant šventinio stalo. Paprastas skanaus paruošimo receptas

“Lecho” jau seniai tapo tradicinėmis žiemos salotomis iš saldžiųjų paprikų, kurios visada su dideliu malonumu valgomos tiek per paprastą vakarienę ar pietus, tiek prie šventinio stalo.

Paruošti reikės šių ingredientų:

  • saldžiųjų paprikų ir pomidorų po 3 kg;
  • aštriosios paprikos, 1 vnt;
  • svogūnų ir morkų po 300 g;
  • augalinio aliejaus. 150 ml;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • cukraus, 150-170 g;
  • 1 lauro lapas stiklainyje;
  • aspirino, jei tokio dedate, 2 tabletės. Tabletės dažniau dedamos į stiklainius, jei konservai laikomi šiltoje patalpoje.

Virimo procesas

Pomidorus bet kokiu patogiu būdu paverskite tyrele ir sudėkite ant viryklės, įberkite druskos ir cukraus, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies.

Morkas patrinkite ant stambios tarkos arba ant Korėjos morkoms skirtos tarkos, o jei turite laiko – supjaustykite šiaudeliais.

Siūlome paragauti:  Neįtikėtinai skanus desertas be orkaitės, kondensuoto pieno ir miltų. Sūrio pyragas iš 3 pagrindinių ingredientų

Pusėje nurodyto kiekio augalinio aliejaus pakepinkite morkas, kol suminkštės, ir sudėkite į pomidorų tyrę

.

Apkepkite svogūną ir taip pat suberkite į pomidorų tyrę

. Saldžiąją ir mėsingąją papriką supjaustykite atsitiktinai ir suberkite į daržoves, išmaišykite, įberkite aštriosios paprikos gabaliukų ir troškinkite 15 min.

Sterilizuotuose stiklainiuose paskleiskite lauro lapą, paskleiskite karštas salotas, užsukite dangtelius

ir

palikite atvėsti

.

Такое лечо ставлю даже на праздничный стол. Простой рецепт вкусной заготовки

Laikykite rūsyje arba sandėliuke. Jei laikote šiltoje patalpoje, į salotas įpilkite 50 ml acto arba į 3 litrus ledo įberkite 1 tabletę aspirino.

Такое лечо ставлю даже на праздничный стол. Простой рецепт вкусной заготовки

118

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Siūlome paragauti:  Abrikosų pyragas - puikus vasaros desertas. Paprastas receptas su sultingu įdaru ir švelnia tešla.

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *