Skani ir greita vakarienė ar pietūs per 30 minučių! Kas gali būti geriau? Vištienos krūtinėlė būna labai sultinga, aromatinga ir skani. Ją galite derinti su įvairiais pasirinktais garnyrais.

SUDEDAMOSIOS DALYS:
- – 2 vištienos krūtinėlės gabaliukai;
- – 3 kiaušiniai;
- – 1 valgomasis šaukštas riaženkos (arba majonezo);
- – pusė arbatinio šaukštelio granuliuoto česnako;
- – kelios šakelės krapų;
- – 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių;
- – pusė arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- – pusė arbatinio šaukštelio druskos;
- – 2-3 valgomieji šaukštai viso grūdo ruginių miltų;
- – 50 g varškės;
- – saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
- Įmuškite kiaušinius, sudėkite džiovintas petražoles, grietinėlę, smulkintus krapus, džiovintą česnaką, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską labai gerai išmaišykite mentele.
- Po to suberkite viso grūdo miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Galiausiai sudėkite smulkia dantyta tarka sutarkuotą sūrį.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Šaukštu į tešlą berkite vištienos krūtinėlę ir dėkite ją į keptuvę, suteikdami jai apvalią arba ovalią formą. Kepkite ją iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Gautą skanėstą perkelkite į popieriniais rankšluosčiais uždengtą lėkštę ir mėgaukitės juo su dideliu malonumu!

Linkiu malonaus apetito su artimaisiais!
68

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.