Sūriu ir daržovėmis įdaryti baklažanai yra ne tik labai skanūs ir aromatingi, bet ir gražūs. Paruoškite šį užkandį šventiniam stalui ir tikrai nepralošite.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
baklažanų, 2 vnt;
augalinio aliejaus, 50 ml;
svogūnai ir morkos po 1 vnt;
petražolės;
mocarela, 125 g;
pomidorai, 20 g;
sūris, 100 g;
ryžiai, 100 g;
druska, pipirai, origano.
Gaminimo procesas
Baklažanus supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite augaliniame aliejuje arba aptepkite augaliniu aliejumi, pasūdykite ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir troškinkite daržoves, kol suminkštės.
Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į daržoves, išmaišykite, supilkite nuplautus ryžius, išmaišykite ir užpilkite 200 g karšto vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Petražoles smulkiai supjaustykite
ir
sumaišykite su
ryžiais
, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite mėgstamų
ryžių
prieskonių
. Mocarelos sūrį supjaustykite kubeliais ir sumaišykite
su ryžiais.

Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite įdaro ir susukite suktinukus, sutvirtinkite dantų krapštuku.


Kepimo formą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite suktinukus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

Patiekite su įvairiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

