Jums patiks šis grietinės tortas, ypač su švelniu sviesto kremu.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
sviesto arba kokybiško margarino, 200 g;
– sodos ir druskos, 1 šaukštelis
; – miltų, 3,5 puodelio;
– cukraus, 1 puodelis; –
grietinės, 3 šaukštai
; – trynių, 2 vnt.
Kremui paruošti reikia:
–
grietinės, 1 puodelis
; – sviesto, 200 g;
– cukraus, 1 puodelis.
Paruošimo procesas
Išlydykite sviestą arba margariną, įberkite druskos ir sodos, išmaišykite, supilkite cukrų, išmaišykite iki vientisos masės.
Persijokite miltus į indą, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinės ir sviesto mišinį, išminkykite tešlą
. Padalykite tešlą į 4 dalis, suformuokite rutuliukus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Formą išklokite pergamentu, išklokite dalį tešlos ir rankomis išlyginkite plutą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite apie 5 – 7 minutes. Taip iškepkite
visus 4 plutus
.
Kai bus karšti, apipjaustykite kraštus, o atraižas paverskite trupiniais.
Kremui ištirpinkite sviestą
.
Sumaišykite su druska ir cukrumi.
Sudėkite grietinę ir išplakite mikseriu
. Formuokite tortą, aptepdami pluteles kremu, uždenkite torto šonus ir viršų, apibarstykite trupiniais.
Kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

