Šie agurkai puikiai tinka užkandžiams arba salotoms gardinti.
1 stiklainiui (1,5 litro) paruošti reikės šių ingredientų:
–
agurkų, 5 kg;
– česnakų, 4 vnt. vienam stiklainiui;
– salierų, krapų po porą šakelių vienam stiklainiui
; – lauro lapų, 4 vnt.;
– raudonėlio pipirų, 4 vnt.;
– žirnelių, 10 vnt.;
– cukraus, 2 šaukšteliai
;
– 9 proc. acto,
2 šaukštai.
Marinatui:
–
vanduo, 3 litrai;
– druska, 7 šaukštai
; – citrinos rūgštis, ketvirtis šaukštelio.
Kepimo procesas
Agurkai nuplaunami, nupjaunamos uodegėlės
. Į stiklainius sudedami prieskoniai, prieskoninės žolelės, tada agurkai, česnakai
.
Į
stiklainius supilamas verdantis vanduo ir paliekama 25 minutėms.
Tokį užpylimą reikia daryti 3 kartus: pirmą kartą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 25 minutėms, antrą kartą užpilti ir palikti 35 minutėms, o trečią kartą taip pat palikti 35 minutėms pašildyti.
Ketvirtą kartą vandenį nupilame į puodą, jame praskiedžiame druską ir citrinos rūgštį, užviriname, supilame actą ir verdame 1 minutę.
Marinatą
supilame
į stiklainius, užsukame dangtelius ir paliekame atvėsti.
Konservuotus agurkus laikome rūsyje arba sandėliuke kambario temperatūroje
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.