Baklažanus lengva paruošti taip, kad jie taptų tikru mėsos pakaitalu, jei naudojate tinkamą technologiją. Paprastas ingredientų rinkinys padės sukurti užkandį, kurį ne visada galima iš karto atskirti nuo mėsos patiekalo. Dėl džiūvėsėlių ir prieskonių baklažanai įgauna išraiškingą skonį ir aromatą, o auksinė plutelė daro juos ypač patrauklius.

Sudedamosios dalys:
baklažanų 3 vnt.
vanduo virimui
druskos pagal skonį
juodieji pipirai pagal skonį
lauro lapas 2 vnt.
džiūvėsėliai
kukurūzų krakmolas
paprika pagal skonį
džiovintų petražolių pagal skonį
kiaušiniai 3 vnt.
majonezo 1 valg. šaukštas.
Paruošimas:
Nulupkite baklažanus, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į karštą vandenį su druska, pipirais ir lauro lapais. Virkite apie 5 minutes, kol suminkštės, tada nupilkite vandenį ir nusausinkite baklažanus popieriniais rankšluosčiais.

Viename dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su kukurūzų krakmolu, druska, pipirais, paprika ir džiovintomis petražolėmis. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su druska, pipirais, paprika, džiovintomis petražolėmis ir majonezu.

Baklažanų gabalėlius pirmiausia apvoliokite džiūvėsėliuose, tada pamirkykite juos kiaušinių plakinyje ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite baklažanus ant vidutinės ugnies, kol iš visų pusių gražiai apskrus. Patiekite karštus su bet kokiu mėgstamu padažu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.