Traškus “Napoleonas” per 25 minutes. To nenusipirksi parduotuvėje

Napoleonas – vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų visame pasaulyje. Tai sluoksniuotas tortas arba pyragas su švelniu kremu. Yra daugybė “Napoleono” variantų, tačiau visus juos vienija tai, kad naudojama sluoksniuota tešla ir kremas, kurio pagrindą sudaro grietinėlė, sviestas arba sutirštintas pienas.

Napoleonas gali būti ruošiamas kaip tortas arba nedideli pyragėliai

.

Jis pasižymi subtiliu skoniu ir aromatu bei malonia burnoje tirpstančia tekstūra.

Napoleonas gali tapti bet kurio stalo puošmena ir savo skoniu džiuginti visus saldumynų mėgėjus.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Margarinas – 450 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 900 g;
  • Vanduo – 300 ml;
  • actas 9% – 2 valg;
  • Sviestas – 450 g;
  • Kondensuotas pienas – 760 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis.

Napoleono pyrago paruošimas:

Į šaltą vandenį supilkite druską, supilkite actą, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Vandenį įdėkite į šaldytuvą, į miltus stambia tarka sutarkuokite šaltą margariną

Siūlome paragauti:  Skanus šaldytų uogų pyragas: pranoksta net pyragą

. Greitai sumaišykite margariną su miltais, tada į įdubimą supilkite šaltą vandenį ir kiaušinius. Greitai surinkite ingredientus į tešlos gumulą

. 20 minučių palikite tešlą celofane šaldiklyje, tada padalykite į 8 lygias dalis. Kol iškočiojame vieną sluoksnį, kitus reikia padėti į šaldytuvą

. Pyragėlius geriau iškočioti pagal kepimo skardos dydį. Dėkite sluoksnį ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 7-8 minutes. Tą patį padarykite ir su likusiais tešlos gabalėliais

. Iškepus visus pyragėlius reikia išlyginti. Kremui sviestą sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir plakite mikseriu iki baltumo.

Tada į sviestą supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite, kol susidarys kremas.

Ant kiekvieno pyrago supilkite kremą, suformuokite tortą

.

Хрустящий Наполеон за 25 минут. Такой в магазине не купишь

Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, viršų apibarstykite likusia torto dalimi. Dėkite tortą į šaldytuvą bent porai valandų, kad įsigertų.

Siūlome paragauti:  Greitai paruošiami sausainiai per 15 minučių

Хрустящий Наполеон за 25 минут. Такой в магазине не купишь

Jei reikia mažesnio torto, visus produktus galite padalyti perpus. Taip paruošite skanų naminį “Napoleoną” arbatai.

84

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *