Troškinti kopūstai – geriausi receptai. Kaip teisingai ir skaniai virti troškintus kopūstus

Iš tokios, atrodytų, paprastos ir nebrangios daržovės galima paruošti išties karališkų patiekalų. Troškinti kopūstai yra vienas iš jų. Įvairiai derinant prieskonius ir papildomus ingredientus, kartais galima gauti tikrus kulinarinius šedevrus – skanius, sočius, aromatingus. Kopūstus galite kukliai troškinti vandenyje, įpylę šiek tiek aliejaus, arba galite pridėti mėsos, grybų, razinų, slyvų, pomidorų pastos, pupelių ir kitų daržovių. Bet kokiu atveju, tai bus gardu. Išbandykite ir išsirinkite labiausiai patinkantį receptą

Troškinti kopūstai – maisto ruošimas

Troškinti galima tiek šviežius, tiek raugintus kopūstus. Šviežius kopūstus reikia nuplauti po vandeniu, nuvalyti nuo viršutinių kietų lapų, kurie paprastai būna žalsvos spalvos. Tada, jei tai visa gūžė, ją reikia supjaustyti į ketvirčius, o tada smulkiai supjaustyti juostelėmis. Gūžę reikia pašalinti.

Jei kopūstai rauginti, jie rūšiuojami, dideli gabalai smulkiai supjaustomi. Jei labai rūgštūs, galima perplauti vandeniu. Tačiau kartu su vandeniu iš kopūstų pasišalins ir didelis kiekis vitamino C. Todėl vis tiek geriau imti optimalaus rūgštingumo kopūstus, kad nereikėtų jų mirkyti ir plauti. Į keptuvę, kurioje ruošiamas patiekalas, įbertas arbatinis šaukštelis granuliuoto cukraus padės subalansuoti rūgštingumo lygį.

Troškinti kopūstai – geriausi receptai

1 receptas: troškinti kopūstai

Labai paprastas receptas, jį gali pasigaminti net pradedančios namų šeimininkės. Kopūstų kiekį reikia imti atsižvelgiant į katilo, kuriame jie bus troškinami, tūrį ir valgytojų skaičių. Vidutiniškai galite imti vieną mažą gūžę arba pusę didelės, pagal svorį gaunasi 1–1,5 kg. Net jei atrodo, kad smulkintų kopūstų daug, troškinant jie išskirs sultis ir nusės, tai yra, jų tūris sumažės. Geriau imti vėlyvų veislių kopūstus, tai yra, rudens derliaus. Be druskos ir pipirų, pagal skonį galite įdėti džiovintų krapų, petražolių ir lauro lapų. Kai kuriems žmonėms labiau patinka švieži kopūstai, tada juos reikia troškinti be pomidorų pastos.

Ingredientai: kopūsto galva, 2–3 vidutinio dydžio svogūnai, 50–70 g pomidorų pastos, aliejus kepimui, pipirai ir druska.

Virimo būdas

Kopūstą susmulkinkite mažomis juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais. Katile su įkaitintu aliejumi pakepinkite svogūną, tada pomidorų pastą ir sudėkite kopūstą. Šiek tiek pakepinkite, sumaišydami su pomidoru ir svogūnu, įpilkite pusantros stiklinės karšto vandens. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite kopūstą, kol suminkštės. Tai užtruks 30–40 minučių. Likus dešimčiai minučių iki troškinimo pabaigos, pabarstykite kopūstą pipirais ir druska.

Siūlome paragauti:  Paprasta ir skani sriuba, kuri greitai papildys jūsų energijos atsargas

2 receptas: troškinti kopūstai su vištiena

Patiekalas paruošiamas gana greitai, todėl visiškai įmanoma suspėti jį paruošti prieš vyrui grįžtant iš darbo. Kopūstai gaunasi labai sultingi ir minkšti, o derinant su vištiena – tobuli. Šiame recepte nėra svogūnų, bet tie, kurie neįsivaizduoja mėsos ir kopūstų gaminimo be svogūnų, žinoma, gali jų įdėti. Tokiu atveju, prieš dedant mėsą, ji pirmiausia apkepama. Jei norite dėti sveikus vištienos gabalėlius, prieš dedant kopūstus, juos reikia apkepti iki pusiau išvirimo – gerai apkepti arba troškinti.

Ingredientai: 1–1,5 kg kopūstų, 0,5 kg vištienos (krūtinėlė, filė arba garuose virtos šlaunelės), pora šaukštų pomidorų pastos, druska, pipirai, augalinis aliejus.

Virimo būdas

Mėsą supjaustykite dideliais gabalais. Jei tai šlaunis, mėsą reikia nupjauti nuo jos, atskiriant ją nuo kaulų. Virimui galite pasiimti keptuvę, katilą arba storasienius indus. Sudėkite mėsą į indą ir kepkite apie keturias minutes, kad ji iš visų pusių pabaltų.

Sudėkite plonai supjaustytus kopūstus, išmaišykite ir kepkite po dangčiu 20 minučių. Jei kopūstai apdegtų, galite įpilti šiek tiek vandens iš virdulio. Pagardinkite pipirais, druska, įdėkite pomidorų pastos ir išmaišykite. Troškinkite dar 20 minučių, kad kopūstai taptų labai minkšti. Prie šių kopūstų puikiai tinka bulvių košė arba tiesiog virtos bulvės.

3 receptas: troškinti kopūstai su slyvomis

Skanūs troškinti kopūstai su dūmo aromatu. Slyvos suteikia patiekalui aštrų skonį. Jei jis sausas, jį reikia 10 minučių garinti, tai yra užpilti verdančiu vandeniu. Kad skonis būtų pikantiškesnis, o aromatas sodresnis, reikia nusipirkti rūkytų slyvų. Jei norite, kad patiekalas būtų liesas, galite iš recepto neįtraukti mėsos.

Ingredientai: kopūstai – 1-1,5 kg, 200-300 g vištienos krūtinėlės arba filė, viena morka, vienas svogūnas, 150 g rūkytų slyvų be kauliukų (iš dalies stiklinės), 2-3 šaukštai pomidorų pastos, druska ir pipirai pagal skonį, keli lauro lapai ir augalinis aliejus.

Siūlome paragauti:  Tiesiog sutarkuokite burokėlius ir įdėkite skardinę pupelių. Vitaminų salotos su sveiku padažu

Virimo būdas

Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Tada paeiliui sudėkite, po truputį kepdami, pusžiedžiais supjaustytą svogūną, tarkuotas morkas, juostelėmis supjaustytą kopūstą. Užpilkite maždaug stikline verdančio vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Atidarykite dangtį ir sudėkite pomidorų pastą bei džiovintas slyvas. Užpilkite maždaug stikline verdančio vandens, išmaišykite, įberkite lauro lapų, druskos ir pipirų. Uždarykite dangtį ir troškinkite 15 minučių, kol išvirs.

4 receptas: troškinti rauginti kopūstai

Rūgštus raugintų kopūstų skonis dera su bet kokia mėsa, todėl jie laikomi tradiciniu garnyru prie daugelio mėsos patiekalų. Šis receptas pasiskolintas iš Latvijos virtuvės. Kopūstai gaunasi labai skanūs. O paslaptis paprasta – reikia daug morkų. Ir jas būtinai reikia sutarkuoti smulkia tarka. Žinoma, galite ir stambiai sutarkuoti, bet originale jie tarkuojami smulkiai.

Ingredientai: 1 kilogramas raugintų kopūstų, 0,6 kg morkų, 3 svogūnai, augalinis aliejus arba riebalai (kiaulienos arba vištienos), vienas ar du arbatiniai šaukšteliai kmynų.

Virimo būdas

Smulkiai supjaustykite svogūną ir šiek tiek apkepkite, sudėkite tarkuotą morką ir kepkite kartu. Tada sudėkite raugintus kopūstus ir užpilkite vandeniu – maždaug iki kopūstų sluoksnio lygio. Troškinkite, kol išvirs.

Maždaug po pusvalandžio suberkite kmynus ir toliau troškinkite, kol suminkštės. Kopūstai ypač skanūs, virti kiaulienos taukuose.

223

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!