Vadinamoji “kraupi”, bet su naujais skoniais!

Krabų lazdelės – labai populiarus salotų ingredientas, kartu su saldžiais kukurūzais, virtais kiaušiniais, ryžiais ir pagardintas majonezu, salotos iš šių lazdelių dažnai puikuojasi ant šventinių stalų, ir tai visai nenuostabu – paprasti komponentai, pakankamai kalorijų, maloni konsistencija – tikra universali laimė, jei reikia greitai pagaminti ką nors skanaus kompanijai.

Tačiau dar vienas šio baltyminio produkto privalumas (tikimės, kad žinote, jog krabai lazdelėse ir nekvepia) yra tas, kad salotų iš jų sudėtį galima lengvai, taip sakant, improvizuotai keisti savo nuožiūra.

Pažvelkime į dvi tokias improvizacijas.

Pirmajai reikės pačių lazdelių, šimto gramų, standartinės pakuotės, dviejų agurkų, vieno svogūno, obuolių acto, druskos ir cukraus.

Siūlome paragauti:  Vishukana ducal bulvės ant garniro - daržovių šedevras

Svogūnai supjaustomi žiedais, plonesni, sudedami į indą ir užpilami 1:1 vandeniu atskiestu obuolių actu. Svogūnai marinuojami su cukrumi ir druska ir apie valandą palaikomi šaldytuve.

Supjaustykite lazdeles ir agurkus griežinėliais arba kubeliais, kaip jums patinka, sumaišykite juos su iš marinato išspaustais svogūnais, įpilkite majonezo. Po dešimties minučių, kai lazdelės, agurkai ir svogūnai “susituoks”, salotos bus paruoštos.

Antroji improvizacija šiek tiek sudėtingesnė, todėl įdomesnė.

Tas pats lazdelių paketas, tie patys du agurkai, bet vietoj svogūnų sūris “Draugystė” arba jo analogas, galima ir vienas, ir kitas, nes reikia dviejų sūrių, o be “Draugystės” prireiks ir česnako – dviejų ar trijų dantukų.

Sunkiausia yra sutarkuoti sūrį, todėl pageidautina jį šiek tiek užšaldyti, visiškai nesušaldyti, taip jūsų užduotis bus labai supaprastinta. Į tarkuotą sūrį įspauskite česnaką ir viską sumaišykite su tais pačiais kubeliais agurkų griežinėlių ir lazdelių. Toliau – klasika, palaukite dešimt minučių ir mėgaukitės salotomis.

Siūlome paragauti:  Genialios salotos, nes jos tokios paprastos ir skanios. Tiesiog skanios

Gero apetito!

269

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *