Smulkiai supjaustyti vištienos kotletai – tai patiekalas, pasižymintis švelnia tekstūra ir lengvumu, gaminamas iš smulkiai supjaustytos vištienos filė. Dėl tokio mėsos apdorojimo būdo kotletai išlieka sultingi ir minkšti.
Skirtingai nuo tradicinių kotletų, gaminamų iš maltos mėsos, šiuo atveju mėsa smulkinama, todėl galutinis produktas įgauna ryškesnę mėsos struktūrą ir sodresnį skonį.
Maltos mėsos kotletų atsiradimo istorija glaudžiai susijusi su praeities kulinarinėmis tradicijomis. Tais laikais, kai mėsmalės dar nebuvo plačiai paplitusios, namų šeimininkės ir virėjos peiliais kapojo mėsą, kurdamos paprastus, bet kartu ir maistingus patiekalus.
Šiuolaikiniame pasaulyje smulkinti vištienos kotletai pelnė pripažinimą dėl savo universalumo
.
Jie yra mažai kaloringi, tinkami dietinei mitybai.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 1 kg;
- Svogūnai – 200 g;
- česnakai – 30 g;
- Sūris – 300 g;
- kalendra – 25 g;
- petražolės – 25 g;
- Krakmolas – 50 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Neaštrios garstyčios – 25 g;
- Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- kalendros – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Supjaustytų kotletų paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, į jį suberkite petražoles ir kalendras.
Vištieną smulkiai
supjaustykite
, sudėkite į sūrį ir žoleles
.
Į masę įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūną, įspauskite česnako skilteles
, įberkite druskos, krakmolo, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų ir kalendros, įmaišykite neaštrių garstyčių
.
Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus rankomis
. Suformuokite nedidelius kotletukus, dėkite juos ant keptuvės su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Ant kotletų viršaus supilkite karštą aliejų, kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Gausite aromatingus sultingus maltos vištienos kotletukus. Šiam receptui galite naudoti krūtinėlės filė arba šlaunelių filė.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

