Viena keptuvė, mažiausiai pastangų: pagal specialų receptą paruošti aromatingi maltos vištienos kotletai

Smulkiai supjaustyti vištienos kotletai – tai patiekalas, pasižymintis švelnia tekstūra ir lengvumu, gaminamas iš smulkiai supjaustytos vištienos filė. Dėl tokio mėsos apdorojimo būdo kotletai išlieka sultingi ir minkšti.

Skirtingai nuo tradicinių kotletų, gaminamų iš maltos mėsos, šiuo atveju mėsa smulkinama, todėl galutinis produktas įgauna ryškesnę mėsos struktūrą ir sodresnį skonį.

Maltos mėsos kotletų atsiradimo istorija glaudžiai susijusi su praeities kulinarinėmis tradicijomis. Tais laikais, kai mėsmalės dar nebuvo plačiai paplitusios, namų šeimininkės ir virėjos peiliais kapojo mėsą, kurdamos paprastus, bet kartu ir maistingus patiekalus.

Šiuolaikiniame pasaulyje smulkinti vištienos kotletai pelnė pripažinimą dėl savo universalumo

.

Jie yra mažai kaloringi, tinkami dietinei mitybai.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 1 kg;
  • Svogūnai – 200 g;
  • česnakai – 30 g;
  • Sūris – 300 g;
  • kalendra – 25 g;
  • petražolės – 25 g;
  • Krakmolas – 50 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Neaštrios garstyčios – 25 g;
  • Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • kalendros – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Trupinti grikiai su mėsa ir raugintais agurkais: skani vakarienė keptuvėje

Supjaustytų kotletų paruošimas:

Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, į jį suberkite petražoles ir kalendras.

Vištieną smulkiai

supjaustykite

, sudėkite į sūrį ir žoleles

.

Į masę įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūną, įspauskite česnako skilteles

, įberkite druskos, krakmolo, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų ir kalendros, įmaišykite neaštrių garstyčių

.

Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus rankomis

. Suformuokite nedidelius kotletukus, dėkite juos ant keptuvės su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Одна сковорода, минимум усилий: ароматные рубленые котлеты из курицы, приготовленные по особому рецепту

Ant kotletų viršaus supilkite karštą aliejų, kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Одна сковорода, минимум усилий: ароматные рубленые котлеты из курицы, приготовленные по особому рецепту

Gausite aromatingus sultingus maltos vištienos kotletukus. Šiam receptui galite naudoti krūtinėlės filė arba šlaunelių filė.

188
Siūlome paragauti:  Geriausias naujametinis užkandis. Tartaletės su neįtikėtinai skaniu įdaru

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *