Vyšnių bandelės. Erdvūs kaip debesėlis

Vyšninės bandelės – nuostabus skanėstas, galintis praskaidrinti bet kokį arbatos vakarėlį. Jų tešla yra švelni ir oro, o saldžiarūgštis vyšnių įdaras suteikia nepakartojamo skonio ir aromato. Vyšnios

yra vienos populiariausių kepimui skirtų uogų

.

Jos pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, kuris puikiai dera su švelnia tešla.

Keksiukų su vyšniomis gaminimo procesas reikalauja laiko ir dėmesio detalėms, tačiau rezultatas vertas pastangų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 80 g;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Sviestas – 100 g;
  • Miltai – 600 g;
  • Mielės – 10 g;
  • vyšnios – 200 g;
  • Vanilinis cukrus – 30 g;
  • cinamonas.

Keksiukų su vyšniomis paruošimas:

Kiaušinius lengvai suplakite šakute, supilkite į juos cukrų, gerai išmaišykite. Į mišinį

Siūlome paragauti:  Jie panašūs į čeburekus, bet ne į paplotėlius. Čudu plokštainio su bulvėmis ir sūriu gamyba

supilkite

vandenį, sudėkite ištirpintą sviestą, išmaišykite

. Į mišinį supilkite šiek tiek miltų ir sausų mielių, išminkykite tešlą

.

Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, toliau minkykite šaukštu arba mentele

. 1-1,5 val. palikite tešlą po maistine plėvele šiltoje vietoje. Rankas ir darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite tešlą ir paskleiskite ją sluoksniu.

Tešlos sluoksnį tolygiai apibarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu, sudėkite vyšnias

.

Vieną kraštą palikite neliestą, maždaug 4 cm atstumu vienas nuo kito.

Nuo priešingo krašto susukite tešlą į ritinėlį.

Сдобные булочки с вишней. Воздушные, как облачко

Uždenkite ritinėlį cinamono ir vyšnių nepridengtu kraštu

. 4-5 cm ilgio ritinėlį supjaustykite nedidelėmis porcijomis, vertikaliai sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Сдобные булочки с вишней. Воздушные, как облачко

Suktinukus 30 minučių palikite po rankšluosčiu, tada patepkite kiaušinio tryniu

.

Kepkite bandeles 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Siūlome paragauti:  Aš jo nebešaldau, o žiemai džiovinu: iš krapų, petražolių ir česnako pasigaminu kvapnų prieskonį, kurį galima laikyti ištisas kartas.

Сдобные булочки с вишней. Воздушные, как облачко

Iškepusios bandelės turėtų atvėsti apie 10 minučių. Kiekvienos bandelės atskirai nepjaustykite, o laužykite gabaliukais.

255

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *