2 dešrelės ir lavašas. Per kelias minutes gavome puikų užkandį.

Po ilgos dienos virtuvėje nesinori valandų valandas stovėti. Tačiau yra išeitis! Vos per 5 minutes galite pagaminti ką nors skanaus ir sotaus: paimkite porą dešrelių, apvoliokite jas lavaše su kiaušiniu – ir vakarienė beveik paruošta!

Sudedamosios dalys:
2 dešrelės
1 kiaušinis
30 ml pieno
1 plonas lavašo lakštas (pagal keptuvės dydį)
Druskos ir pipirų pagal skonį
Prieskoniai pagal pageidavimą (pvz., paprika, džiovintas česnakas, itališkos žolelės)
Sūris (tarkuotas, apie 50–70 g)
Augalinis aliejus kepimui

Paruošimas:

1. Pirmiausia sutarkuokite sūrį smulkia arba vidutine tarka ir atidėkite. Sūris patiekalui suteiks kreminės tekstūros ir skonio. Dešreles galite supjaustyti į kelias dalis arba palikti jas visas – priklausomai nuo jūsų pageidavimų ir pitos dydžio.

2. Mažame dubenyje išplakite vieną kiaušinį. Įpilkite 30 ml pieno (tai suteiks kiaušinių mišiniui minkštumo ir lengvumo). Pagardinkite mišinį druska, pipirais ir, jei norite, kitais prieskoniais pagal skonį. Viską gerai išplakite šakute iki vientisos masės.

Siūlome paragauti:  Saulėje džiovinti aštrūs pomidorai: skaniau nepasieksite!

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad padengtų keptuvės dugną. Galite naudoti bet kokį aliejų – saulėgrąžų, alyvuogių ar kitą. Kai keptuvė įkais, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę ir šaukštu arba šakute paskirstykite jį ant paviršiaus, kad jis tolygiai padengtų dugną.

4. Kai tik kiaušinių mišinys pradės stingti, išpjaukite lavašo lakštą pagal keptuvės dydį (jis turėtų visiškai uždengti mišinį). Uždėkite lavašą ant kiaušinių mišinio, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 minutės. Per šį laiką lavašas sugers kiaušinių mišinį ir šiek tiek paruduos.

5. Atsargiai apverskite lavašą kiaušinio plakiniu į viršų. Jis turėtų gerai permirkti kiaušiniu ir šiek tiek sustingti. Lavašą tolygiai pabarstykite tarkuotu sūriu per visą paviršių. Tada lavašo centre sudėkite dešreles (sveikas arba supjaustytas griežinėliais).

6. Atsargiai susukite lavašą su įdaru į ritinėlį, stengdamiesi jo nesuplėšyti. Kepkite ritinėlį keptuvėje iš abiejų pusių po 1–2 minutes, kol gražiai apskrus. Svarbu, kad viduje esantis sūris išsilydytų, o lavašas taptų traškus.

Siūlome paragauti:  Salotų užkandis per 15 minučių. Keptos paprikos su skaniu marinatu

7. Iškepusį vyniotinį išimkite iš keptuvės ir supjaustykite porcijomis. Patiekalas paruoštas patiekti! Vyniotinį galite patiekti su daržovėmis, salotomis arba be garnyro.

44

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!