Sveiki cukinijų keksiukai. Pusryčiai per 1 minutę: cukinijos dar niekada nebuvo tokios skanios

Cukinijų keksiukai – neįprastas, bet stebėtinai skanus ir sveikas skanėstas, kuris lengvai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek įmantresniems patiekalams. Dėl subtilios tešlos struktūros, lengvo drėgnumo ir subtilaus daržovių skonio tokie keksiukai yra tikras atradimas tiems, kurie nori pradžiuginti šeimą kažkuo naminiu, bet ne banaliu.

Pagrindinis ingredientas – cukinija – suteikia kepiniams minkštumo ir sultingumo. Galutiniame produkte jie praktiškai nesijaučia, tačiau atlieka svarbų vaidmenį tekstūroje: tešla gaunasi oro, vidutinio tirštumo, be sausumo.

Cukinijų keksiukai yra universalūs. Juos galima kepti klasikinėse keksiukų formelėse, mini pyragaičiuose arba net kaip vieną didelį keksiuką. Jie vienodai skanūs tiek karšti, tiek atšaldyti ir puikiai tinka pusryčiams ar iškylai.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Pienas – 60 ml;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Miltai – 100 g;
  • manų kruopos – 2 valg;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • Sūris – 50 g.
Siūlome paragauti:  Turkiškas desertas iš pieno. Receptas be orkaitės: pigus ir neįtikėtinai skanus

Cukinijų keksiukų paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska, supilkite augalinį aliejų ir pieną, sumaišykite komponentus. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite iš jos skysčio perteklių ir sudėkite į kiaušinių masę.

Į masę taip pat supilkite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą

.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tešlą.

Полезные кексы из кабачков. Завтрак за 1 минуту: ещё никогда кабачки не были такими вкусными

Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą.

Полезные кексы из кабачков. Завтрак за 1 минуту: ещё никогда кабачки не были такими вкусными

Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Полезные кексы из кабачков. Завтрак за 1 минуту: ещё никогда кабачки не были такими вкусными

Keksiukų paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Jis turi išlįsti sausas iš keksiuko.

134

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Siūlome paragauti:  Paprastų kotletų nebekepu. Skanią maltą mėsą kepu orkaitėje: paprasta, greita ir sveika!

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *