Kvapnūs obuolių sausainiai – puikus skanėstas jaukiems namų vakarams ir nuoširdiems arbatos vakarėliams. Juose dera tešlos švelnumas ir natūralus keptų obuolių saldumas, primenantis močiutės virtuvę ir šiltus vaikystės prisiminimus
. Obuolių sausainių skonis puikiai subalansuotas – viena vertus, minkšta tekstūra ir lengva traški plutelė, kita vertus, cinamono, vanilės ar muskato riešutų prieskoniai, kurie ypač ryškiai atsiskleidžia kepimo metu.
Tokie sausainiai gali būti ir purūs, minkšti meduoliai, ir ploni, trapūs sausainiai su obuolių įdaru viduje. O jei į tešlą įmaišysite riešutų ar avižinių dribsnių, gausite dar sodresnį skonį.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: obuoliai – 3 vnt;
- sviesto – 120 ml;
- cukrus – 150 g;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – ¼ šaukštelio;
- miltai – 320 g;
- raugo – 1 valgomasis šaukštas.
Obuolių sausainių paruošimas:
Obuolius išskobti ir nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto, supilkite obuolių kubelius, suberkite 50 g cukraus ir išmaišykite.

Į mišinį supilkite citrinos sultis, dar kartą išmaišykite ir virkite 5-6 minutes. Obuolių įdarą sudėkite į atskirą dubenį ir palikite atvėsti
. 3-4 minutes atskirame dubenyje plakite kiaušinių, druskos ir cukraus mišinį. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite plaktuvu
. Į kiaušinių mišinį supilkite nedidelę dalį miltų kartu su kepimo milteliais, išmaišykite. Likusią tešlos dalį supilkite į kiaušinių mišinį ir išminkykite elastingą, lipnią
tešlą. Į tešlą
supilkite
obuolių įdarą ir išmaišykite.

Maišydami tešlą galite įberti dar šiek tiek miltų. Tačiau tešla turi išlikti elastinga ir lipni.
Nedidelėmis porcijomis tešlos šaukštu dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Gausite kvapnius, minkštus obuolių sausainius. Iškepusius rekomenduojama apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

