Ingredientai:
- kaklas, krūtinė arba apatinė dalis – 1,2 kg;
- druska – 2/3 šaukštai;
- pipirai, paprika, kalendra po 1 arbatinį šaukštelį;
Glajui:
- adžika / aštrus kečupas – 2 šaukšteliai;
- medus – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Per visą paviršių darome maždaug 5 mm gylio pjūvius.
Druskos, pipirų, pabarstykite paprika ir kalendra . Mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
Mėsą suvyniokite į plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą marinuotis.
Tada mėsą išimame ir dedame ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai.
Kepti 180 C 40 min.
Tada aptepkite mėsą glaistu (sumaišykite medų, adžiką/kečupą ir papriką) ir kepkite dar 20 min.
Skanu ir karšta, ir šalta, pjaustyta.