Ingredientai:
- Bulvės – 300 g
- Svogūnai – 60 g
- Morkos – 60 g
- paprika – 50 g
- Česnakai – 3 gvazdikėliai
- Perlinės kruopos – 130 g
- Augalinis aliejus – 40 g
- Filtruotas vanduo – 1,6-1,8 l
- Lydytas kreminis sūris – 80-100 g
- Druska, žolelės, prieskoniai – pagal skonį
Paruošimas:
- Perlines kruopas nuplaukite šiltu vandeniu ir supilkite į puodą. Užpildykite švariu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol beveik iškeps. Grūdai turi tapti minkšti, bet nepervirti.
- Gatavus grūdus nuplaukite šaltu vandeniu ir išmeskite į kiaurasamtį.
- Nuskustas bulves ne itin stambiai supjaustykite kubeliais ar lazdelėmis. Virkite bulves puode su verdančiu vandeniu, kol suminkštės.
- Morkas ir svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis, taip pat supjaustykite papriką.
- Supjaustytas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
- Į keptuvę su paruoštomis bulvėmis sudėkite nuplautą miežių ir daržovių užpilą. Įpilkite druskos pagal skonį ir leiskite užvirti.
- Įpilkite grietinėlės sūrio ir maišykite sriubą, kol sūris visiškai ištirps.
- Pagardinkite sriubą šviežiomis žolelėmis ir bet kokiais mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti apie dešimt minučių po dangčiu.