Svarbiausias šio recepto akcentas – prieskonis chaman – ožragė, kuris padažui suteikia originalų ir nepakartojamą skonį bei aromatą.
Jam paruošti reikės šių ingredientų;
- saldžiųjų pomidorų ir paprikų po 2 kg;
- aštriosios paprikos, 2 vnt;
- česnako, 10 skiltelių;
- petražolių, ryšulėlis;
- po 1 valgomąjį šaukštelį džiovintų bazilikų, hopli suneli, kalendrų;
- ožragės, 0,25 šaukštelio;
- druskos ir cukraus po 2 valgomuosius šaukštus.
Virimo procesas

Pomidorai ir paprikos nuplaunami
. Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir susmulkinami mėsmale su smulkiais tinkleliais.
Saldžiosios paprikos taip pat susmulkinamos mėsmale
. Aitriąsias paprikas ir česnaką galite susmulkinti blenderiu į skirtingus indus.
Iš pomidorų ir saldžiųjų paprikų pagaminta masė verdama, kol taps tiršta. Tai trunka apie 40 minučių. Neuždenkite dangčio, skystis turi išvirti.
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles
. Į padažą įberkite druskos ir cukraus, prieskonių ir virkite dar 25 minutes.

Dabar sudėkite česnaką ir šamaną, užvirus virkite 5 min.
Supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite aukštyn kojomis
. Uždenkite, kol visiškai atvės
. Laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Padažas gana tirštas, jį galima net tiesiog tepti ant duonos, patiekti prie mėsos
ir
paukštienos
.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

