Adžika be acto žiemai! Kad skonis būtų unikalus, naudoju originalų ingredientą

Svarbiausias šio recepto akcentas – prieskonis chaman – ožragė, kuris padažui suteikia originalų ir nepakartojamą skonį bei aromatą.

Jam paruošti reikės šių ingredientų;

  • saldžiųjų pomidorų ir paprikų po 2 kg;
  • aštriosios paprikos, 2 vnt;
  • česnako, 10 skiltelių;
  • petražolių, ryšulėlis;
  • po 1 valgomąjį šaukštelį džiovintų bazilikų, hopli suneli, kalendrų;
  • ožragės, 0,25 šaukštelio;
  • druskos ir cukraus po 2 valgomuosius šaukštus.

Virimo procesas

Аджика без уксуса на зиму! Для неповторимого вкуса использую оригинальный ингредиент

Pomidorai ir paprikos nuplaunami

. Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir susmulkinami mėsmale su smulkiais tinkleliais.

Saldžiosios paprikos taip pat susmulkinamos mėsmale

. Aitriąsias paprikas ir česnaką galite susmulkinti blenderiu į skirtingus indus.

Iš pomidorų ir saldžiųjų paprikų pagaminta masė verdama, kol taps tiršta. Tai trunka apie 40 minučių. Neuždenkite dangčio, skystis turi išvirti.

Siūlome paragauti:  Šuba pagal neįprastą receptą. Sultingos, skanios ir purios šventinės salotos

Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles

. Į padažą įberkite druskos ir cukraus, prieskonių ir virkite dar 25 minutes.

Аджика без уксуса на зиму! Для неповторимого вкуса использую оригинальный ингредиент

Dabar sudėkite česnaką ir šamaną, užvirus virkite 5 min.

Supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite aukštyn kojomis

. Uždenkite, kol visiškai atvės

. Laikykite rūsyje arba sandėliuke

. Padažas gana tirštas, jį galima net tiesiog tepti ant duonos, patiekti prie mėsos

ir

paukštienos

.

Аджика без уксуса на зиму! Для неповторимого вкуса использую оригинальный ингредиент

105

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Su kokiais priedais kepate blynus Jūs? Šie receptai jus nustebins!
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *