Blynai yra vienas iš labiausiai atpažįstamų miltinių produktų visame pasaulyje. Atrodo, kad blynus kepė tik slavai. Taip yra todėl, kad slavų tautos švenčia labai įsimintiną ir įspūdingą šventę, vadinamą Maslenica. Ši pagoniška šventė stebina daugelį užsieniečių. Tačiau blynų yra ne tik NVS šalyse
. Pavyzdžiui, šis miltinis gaminys Pietų Azijoje vadinamas Dosa. Azijos blynai, kitaip nei tradiciniai blynai, yra traškūs. Blynų yra ir Olandijoje, jie vadinami Poferti. Šie blyneliai labiau primena bulvytes
. Net Pietų Amerika turi savo blynelius, panašius į tortilijas – Cachapa.
Blynų dienai paruoškime klasikinių plonų ažūrinių blynų.
Blynų ingredientai:
- Miltai – 250 ml;
- Pienas – 250 ml;
- Verdančio vandens – 250 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – valgomasis šaukštas.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite pieną, persijokite miltus ir išminkykite skystą tešlą
. Į tešlą supilkite verdantį vandenį, išmaišykite, įpilkite augalinio aliejaus. Įkaitinkite blynams skirtą keptuvę, patepkite lašeliu augalinio aliejaus.
Ant keptuvės paviršiaus pilkite ploną tešlos sluoksnį ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Kitus blynus kepkite taip pat.
Iškepus kiekvieną blyną galima patepti sviestu.

Blynai tinka su maltos mėsos, kiaušinių ir žolelių, sūrio ir varškės įdarais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

