Keptos bulvės – tik paprastas garnyras, tačiau iškepus jas sibirietiškai, tos pačios bulvės iškart tampa stalo karaliumi. Vietoj įprasto kepimo pagal šį receptą kepsime visą bulvę, o į centrą dėsime šiek tiek lašinių, kad būtų sotūs.
Ingredientai: 7 didelės bulvės, druska ir juodieji pipirai, sausas česnakas ir sausi krapai, 100 gramų sviesto, 200 gramų lašinių su sodriu mėsos sluoksniu, bet koks kietas sūris.
Iš anksto išvirkite bulves – išvirus palaikykite vandenyje tik 15 minučių. Taip gumbai taps skanesni ir viduje trapūs. Dabar perkelkite bulves į kepimo indą. Centre padarykite įpjovą ir patepkite aliejumi.
Druskos, pipirų, suberkite sausą česnaką ir krapus. Į bulvių centrą dėkite šoninę ir sūrį.
Kepame 35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sibiro bulvių įdaras gali būti skirtingas. Pabandykite, pavyzdžiui, į jį įdėti maltos mėsos ir grybų.